Kάνεις δίαιτα; 5 μυστικά απώλειας βάρους για... πρωτάρηδες!

Kάνεις δίαιτα; 5 μυστικά απώλειας βάρους για... πρωτάρηδες!

Αυτός είναι ο πένταλογος της σωστής διατροφής

Το να χάσεις τα περιττά κιλά δεν θα ισχυριστούμε ότι είναι εύκολη υπόθεση (δεν θα μας πιστεύατε άλλωστε). Μπορούμε όμως να σας εγγυηθούμε πως η προσπάθεια σας θα γίνει πιο εύκολη με 5 απλές κινήσεις.

Μέτρα θερμίδες. Η απώλεια βάρους σχετίζεται με την πρόσληψη θερμίδων. Μισό κιλό ισούται με 3.500 θερμίδες. Αν λοιπόν προσλαμβάνεις 500 λιγότερες θερμίδες καθημερινά και το συνδυάσεις με άσκηση θα καταφέρεις να χάσεις μισό κιλό την εβδομάδα. Βρες έναν διατροφολόγο για να προτείνει για τις δικές σου ανάγκες το σωστό διαιτολόγιο που φυσικά δεν θα ξεπερνά τις 1200 θερμίδες.

Κράτησε ημερολόγιο. Παρακολούθησε τις θερμίδες που λαμβάνεις προσεκτικά. Μέτρα τις καθημερινές σου συνήθειες και κατέγραψε πόσα κιλά έχασες ανά εβδομάδα. Κατέγραψε οτιδήποτε τρως ακόμα και μια χούφτα από M&Ms. Ζυγίσου μία ή δύο το πολύ φορές την εβδομάδα.

Μέτρα και επανέλαβε. Εφοδιάσου με ειδικές κούπες και ζυγαριές για να μετράς τις ποσότητες των φαγητών που καταναλώνεις. Το να βάζεις δημητριακά στο μπολ με το μάτι δεν είναι όσο ακριβές νομίζεις. Στην αρχή θα χρειαστεί να τα μετράς τα πάντα -από το γάλα μέχρι τα δημητριακά- αλλά μετά από λίγο καιρό θα ξέρεις ποιες είναι οι σωστές ποσότητες.

Φάε πέντε φορές την ημέρα. Για να μπορέσεις να αποφύγεις εκείνο το ακατανίκητο συναίσθημα της πείνας, προγραμμάτισε 3 γεύματα και δύο σνακ καθημερινά ώστε να τρως κάθε δύο με τρεις ώρες. Μην αποφεύγεις γεύματα για να γλιτώσεις θερμίδες γιατί στο τέλος θα "ρίξεις" τον μεταβολισμό σου που μπορεί να οδηγήσει τελικά σε αύξηση βάρους. Ακόμη το να κοιμάσαι σταθερές ώρες έχει αποδειχτεί πως βοηθάει στην απώλεια των περιττών κιλών.

Τι πρέπει να τρως. Σε κάθε γεύμα μην ξεχνάς να καταναλώνεις πρωτεΐνες για να καλύψεις την πείνα σου, και καλούς υδατάνθρακες για να σου δώσουν ενέργεια. Το πρωινό, μεσημεριανό και το βραδινό πρέπει να είναι 300 – 500 θερμίδες έκαστο και τα σνακ από 150 θερμίδες το καθένα.

Διαβάστε ακόμη:

Μάθετε 4 έξυπνους τρόπους να τρέφεστε υγιεινά, χωρίς να ξοδεύεστε!