6 βραδινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να καίτε το περιττό λίπος όλη μέρα!

6 βραδινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να καίτε το περιττό λίπος όλη μέρα!

Κι όμως γίνεται!

Οι περισσότερες από εμάς περνάμε τα βράδια μας χαζεύοντας στην τηλεόραση, στον υπολογιστή ή στο κινητό μας. Άλλες πάλι προτιμάμε να βγαίνουμε βόλτα για ποτό ή φαγητό. Πόσες από εμάς όμως καθόμαστε ήρεμες στο κρεβατάκι μας, προγραμματίζοντας τις επόμενες μέρες μας, καθώς και τους στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε;

Το ξέρατε ότι οι βραδινές ώρες είναι ιδανικές για να «στρώσετε τη... δίαιτά σας»; Απλά ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να έρθετε όλο και πιο κοντά στο στόχο σας, που δεν είναι άλλος από την απόκτηση ενός υγιούς κορμιού.

1. Γεύμα χαμηλό σε αλάτι.


"Αν θέλετε να ξυπνήσετε νιώθοντας λιγότερο φουσκωμένη, σίγουρα παραλείψτε το κινέζικο δείπνο," λέει η Keri Gans, συγγραφέας του The Small Change Diet. Το αλάτι παραμένει στον οργανισμό σας όλη τη νύχτα, με μοναδικό αποτέλεσμα ένα πιο... φουσκωμένο στομάχι. Η καλύτερη βραδινή επιλογή δεν είναι άλλη από λαχανικά και στήθος κοτόπουλο στον ατμό. Μειώστε τις ποσότητες αλατιού που καταναλώνετε και αμέσως θα δείτε τη διαφορά πάνω σας.

2. Βραδινή προπόνηση.


Αποφεύγατε τη βραδινή γυμναστική θεωρώντας πως έπειτα από μια εντατική προπόνηση δε θα μπορούσατε να κοιμηθείτε ήρεμοι; Έρευνα του National Sleep Foundation αποκαλύπτει πως η βραδινή γυμναστική δε διαταράσσει τον ύπνο. Οπότε σταματήστε τις δικαιολογίες και ανεβείτε στο διάδρομο. Η εφίδρωση θα βοηθήσει στην απώλεια λίπους και φυσικά θα καταφέρετε να ξαναμπείτε στο παλιό στενό σας τζιν.

3. Ετοιμάστε το γεύμα σας.


Μην παραγγέλνετε έτοιμο φαγητό σε καθημερινή βάση. Φροντίστε να ετοιμάζετε τα γεύματά σας μόνες σας στο σπίτι από το προηγούμενο βράδυ. Έχετε πάντα κατά νου πως το έτοιμο φαγητό συνήθως κρύβει τις διπλάσιες θερμίδες από το σπιτικό. Εμπιστευτείτε μόνο τα δικά σας... χεράκια!

4. Νερό το θαυματουργό.


Το νερό είναι ο απόλυτος σύμμαχος στη μάχη σας με τα κιλά. Βοηθά στην ενυδάτωση και αποτοξίνωση του οργανισμού σας. Καταναλώστε άφοβα άφθονη ποσότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσοχή κατά τις βραδινές ώρες, αν δε θέλετε να επισκέπτεστε ακόμη και στον... ύπνο σας την τουαλέτα. Αποχωριστείτε το νεράκι μία ώρα πριν πέσετε για ύπνο!

5. Βεβαιωθείτε ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι σκοτεινή.


Η ορμόνη μελατονίνη βοηθά το σώμα σας να καίει περισσότερο λίπος και μάλιστα με ταχύτερους ρυθμούς, σύμφωνα με το Journal of Pineal Research. Δεδομένου ότι το σώμα σας παράγει μελατονίνη όταν βρίσκεστε στο απόλυτο σκοτάδι, βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας είναι αρκετά σκοτεινό όσο απολαμβάνετε τον υπνάκο σας!

6. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία

Θέλετε να χάνετε κιλά ενώ κοιμάστε; Ρίξτε τη θερμοκρασία του σπιτιού σας. Έρευνα του National Institute of Health Clinical Center σημειώνει πως οι άνθρωποι που συνήθιζαν να κοιμούνται στους 18 περίπου βαθμούς Κελσίου, έτειναν να καίνε περισσότερες θερμίδες από αυτούς που κοιμόντουσαν στους 24!

Διαβάστε ακόμα

Αδυνάτισμα: 5 τρόποι για να πετύχεις το στόχο, απλά και γρήγορα!

Μήπως τρως με τον λάθος τρόπο; Τα 7 βασικά στοιχεία που το επιβεβαιώνουν!