Για… εκθαμβωτική λάμψη: Τα 5 καλύτερα πρωινά γεύματα για ένα τέλειο δέρμα!

Για… εκθαμβωτική λάμψη: Τα 5 καλύτερα πρωινά γεύματα για ένα τέλειο δέρμα!

Κάνε το δέρμα σου να λάμπει τρώγοντας το κατάλληλο πρωινό!

Μπορεί να βάζεις όλα τα καλλυντικά του κόσμου στο πρόσωπό σου, όμως αν δεν συνδυάσεις την προσπάθειά σου αυτή με την κατάλληλη διατροφή δεν θα καταφέρεις ποτέ να απαλλαγείς από μαύρους κύκλους, ρυτίδες, θαμπάδα ή οτιδήποτε άλλο σε ταλαιπωρεί και εμποδίζει το στόχο σου για ένα καθαρό δέρμα. Ξεκίνησε τη μέρα σου, λοιπόν, με τις κατάλληλες τροφές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μια λαμπερή, φρέσκια και νεανική επιδερμίδα. Παρακάτω σου έχουμε πέντε από τις ιδανικότερες επιλογές που θα μπορούσες να κάνεις.


1.Ομελέτα λαχανικών με ντομάτα
Φτιάξε μια ομελέτα προσθέτοντας μόνο λαχανικά, για να αποτελεί μια υγιεινή και ελαφριά επιλογή για το πρωινό σου, και πρόσθεσε ντομάτες. Το λαχανικό αυτό, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για το δέρμα σου, αφού το προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου (όπως και τα αυγά) και μειώνει την τραχύτητα του δέρματος.


2. Smoothie φράουλας με ακτινίδιο και φράουλα
Δεν έχεις χρόνο για να ετοιμάσεις το πρωί ένα υγιεινό γεύμα; Κανένα πρόβλημα! Χτύπησε στο μπλέντερ σου για 3 λεπτά μερικές φράουλες και ακτινίδια και θα πάρεις μια γερή δόση βιταμίνης C, που ενισχύει τη σύνθεση του κολλαγόνου και δρα κατά των ρυτίδων. Τι πιο ωφέλιμο για το δέρμα σου;


3.Pancakes με δημητριακά ολικής αλέσεως και καρύδια
Άλεσε τα δημητριακά σου και χρησιμοποίησέ τα ως βασικό υλικό για τις τηγανίτες σου. Συνόδευσέ τες με μέλι και καρύδια και, φυσικά, μην το παρακάνεις στην ποσότητα. Το γεύμα αυτό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ενώ περιέχει την κατάλληλη Ω-3 λιπαρών, που χρειάζεται ο οργανισμός για να ξεκινήσει σωστά τη μέρα του αλλά και για να διατηρήσει υγιές το δέρμα.


4.Smoothie με πράσινο τσάι, βατόμουρο και μπανάνα
Μπορεί ο συνδυασμός να μην ακούγεται και τόσο ταιριαστός, ωστόσο μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση πράσινου τσαγιού πριν βγεις στον ήλιο, βοηθά στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχει συμβάλλουν στην προστασία έναντι του καρκίνου του δέρματος. Από την άλλη, τα βατόμουρα, με το ελλαγικό οξύ που περιέχουν, μπορούν να αποτρέψουν την καταστροφή του δέρματος, ενώ η μπανάνα με τις βιταμίνες που περιέχει συμβάλλει στην ελαστικότητά του. Το αποτέλεσμα του συνδυασμού τους; Απλά, θαυματουργό!


5.Δημητριακά με μπανάνα
Μπορεί να αποτελούν ένα συνηθισμένο πρωινό γεύμα, όμως τα οφέλη των δημητριακών μόνο έτσι δεν θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, τα οποία αποτελούν βασικό συστατικό για μια νεανική επιδερμίδα. Συνδύασέ τα με μπανάνες, που είναι πλούσιες σε βιταμίνες A, B, C και D, κάλιο και ποτάσιο, συστατικά που προσφέρουν λάμψη και ελαστικότητα στο δέρμα σου.

Διαβάστε ακόμα:

4 τύποι ανθρώπων που σου χαλάνε τη δίαιτα!

Η Eva Mendes έχασε τα κιλά της εγκυμοσύνης σε χρόνο dt: Μάθε πώς!