Προσπαθείς να αδυνατίσεις; 5 αναπάντεχοι τρόποι που θα σε κάνουν να τρως λιγότερο!

Προσπαθείς να αδυνατίσεις; 5 αναπάντεχοι τρόποι που θα σε κάνουν να τρως λιγότερο!

Με αυτές τις… οφθαλμαπάτες, θα καταφέρεις να ξεγελάσεις το στομάχι σου για τα καλά!

Αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει πως η δίαιτα προϋποθέτει και μεγάλη... πείνα, τότε σίγουρα κάνει λάθος, αφού υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να ακολουθήσεις ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα, χωρίς καν να νιώσεις το στομάχι σου άδειο. Ωστόσο, αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα και η επιθυμία σου να φας ακόμα περισσότερο, αλλά και το αίσθημα πείνας σε ξεπερνούν, έχουμε για εσένα πέντε ακόμα τρόπους που θα σε κάνουν να ξεγελάσεις την πείνα σου, τρώγοντας μικρότερες μερίδες και μάλιστα, όχι με τους συνηθισμένους τρόπους, αφού αποτελούν τρικ που σε κάνουν να βλέπεις το πιάτο σου αντί για... μισοάδειο, μισογεμάτο!


1.Χρησιμοποίησε ίδιο χρώμα στα πιάτα και το τραπεζομάντηλό σου, αφού σύμφωνα με έρευνες η αρμονία αυτή των χρωμάτων θα σε κάνει να τρως 10% λιγότερη ποσότητα φαγητού. Ούτως ή άλλως είναι γνωστό πως η ισορροπία και η αρμονία βοηθά γενικότερα, οπότε γιατί όχι και στην περίπτωση αυτή;


2.Τρώγε με μικρότερα μαχαιροπίρουνα, αφού μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις το φαγητό πιο... έντονα. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, όμως όταν τα πιρούνια σου είναι μεγάλα και βαριά σε καθιστούν ανίκανη να καταλάβεις πόσο βαριά και μεγάλη μπορεί να είναι η κάθε μπουκιά σου. Με ένα μικρότερο πιρούνι άλλωστε θα παίρνεις μικρότερες μπουκιές, πράγμα που θα σε βοηθήσει αρκετά, αφού θα κάνεις περισσότερο χρόνο να καταναλώνεις το γεύμα σου και θα χορταίνεις προτού τελειώσεις.


3.Πρόσεξε το σχήμα του ποτηριού σου. Έρευνες έχουν αποδείξει πως μπορείς να μειώσεις την ποσότητα των ποτών που πίνεις έως και 70%, όταν προτιμάς τα χαμηλά και χοντρά ποτήρια, παρά τα ψηλά και πιο στενά. Για το λόγο αυτό την επόμενη φορά που θα συνοδεύσεις με το γεύμα σου κάποιο αναψυκτικό, δώσε μεγάλη σημασία στο σχήμα του ποτηριού.


4.Μάθε να βάζεις την... αντίθεση στο πιάτο σου. Για την ακρίβεια, αν το φαγητό σου είναι σκουρόχρωμο, σέρβιρέ το σε ένα ανοιχτόχρωμο πιάτο και αντίστροφα. Έτσι θα δημιουργήσεις στον εαυτό σου την οφθαλμαπάτη πως έχεις μπροστά σου μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού, πράγμα που θα σε κάνει να αισθανθείς γρηγορότερα χορτάτη.


5.Προτίμησε τα μικρότερα πιάτα, αφού με την τακτική αυτή θα καταφέρεις πανεύκολα να μειώσεις τις θερμίδες που προσλαμβάνεις κατά 22%. Και μπορεί το ποσοστό να σου φαίνεται αρκετά μικρό, ωστόσο δεν είναι καθόλου αμελητέο, αφού μπορεί να μεταφραστεί σε... ένα επιπλέον κιλό μέσα σε ένα μήνα. Το σκέφτηκες ξανά ίσως;

Διαβάστε ακόμη:

Λύση SOS: To πράσινο smoothie που θα σας βοηθήσει να... ξεφουσκώσετε!

Τα σνακ που θα σε κάνουν να ξεχάσεις την πείνα σου χρόνο... dt!