Η δίαιτα Dash αποτελεί τη δίαιτα της χρονιάς: Εσείς θα της αντισταθείτε;

Ερμιόνη Σαρρή
Η δίαιτα Dash αποτελεί τη δίαιτα της χρονιάς: Εσείς θα της αντισταθείτε;

Η top δίαιτα για το 2015

Για ακόμη μία χρονιά το αμερικάνικο πρακτορείο U.S. News and World μας ανακοίνωσε τη λίστα με τις καλύτερες δίαιτες για το 2015. Την πρώτη θέση κατέκτησε η δίαιτα Dash ενώ ακολουθούν στη δεύτερη θέση η TCL και η Μεσογειακή στην τρίτη.

Τι είναι όμως η δίαιτα Dash;

Ο συγκεκριμένος τρόπος διατροφής έχει αναπτυχθεί από τη διατροφολόγο Marla Heller και σκοπός είναι ένας πιο ασφαλής τρόπος αδυνατίσματος, ο οποίος ρίχνει την αρτηριακή πίεση του ατόμου που την ακολουθεί και αποτρέπει από τα σημάδια του διαβήτη. Πρώτη σκέψη της διατροφολόγου είναι να εμπλουτίσει το άτομο τη διατροφή του με άπαχες πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά.

Οι φάσεις της δίαιτας

Α΄ φάση

Στη συγκεκριμένη φάση μπορείς να φας άφθονη ποσότητα άπαχου κρέατος και να αποφύγεις εντελώς τους υδατάνθρακες. Απώτερος σκοπός σου είναι να σοκαριστεί ο μεταβολισμός σου και να αρχίσεις να καις θερμίδες.

Δοκιμάστε, για παράδειγμα, ένα σφιχτό αβγό, μερικά καρότα, ντοματίνια, κάσιους για σνακ ή ακόμη και λίγο ψητό κοτόπουλο για το βραδινό σας.

Β΄ φάση

Στη φάση αυτή , οι υδατάνθρακες εμπλουτίζουν και πάλι τη διατροφή σου μέσα από την κατανάλωση ολικής αλέσεως, φρούτα και δημητριακά.

Το πρωινό σας,για παράδειγμα, μπορεί να περιέχει δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα ενώ την ώρα του σνακ, μη διστάσετε να τσιμπήσετε 1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών. Γιαούρτι, ξηροί καρποί και ψάρι μπορούν να γίνουν επίσης οι μεγαλύτεροί σας σύμμαχοι για αυτές τις ημέρες.

Τα μυστικά για να την ακολουθήσετε πιστά:

1. Πίνετε αρκετό νερό και μειώστε την ποσότητα της καφεΐνης στον οργανισμό σας.

2. Κοιμηθείτε νωρίς και με πρόγραμμα. Προσπαθήστε δηλαδή να απολαύσετε έναν οχτάωρο ύπνο και να ξυπνήσετε νωρίς το πρωί.

3. Περιορίστε την κατανάλωση αλατιού και ζάχαρης. Δε χρειάζεται να τα στερηθείτε απλώς μη φτάνετε στην υπερβολή. Έχουμε πει πως το παν είναι το μέτρο στη ζωή μας.

4. Τα απαραίτητα γεύματα στην προκειμένη περίπτωση είναι τρία. Το απογευματινό σνακ δεν είναι αναγκαίο, αλλά αν έχεις αίσθημα πείνας μπορείς να τσιμπήσεις κάτι από τα αναφερόμενα στο πρόγραμμά σου

5. Γυμναστείτε, αλλά αποφύγετε τις υπερβολές και πάλι. Το διατροφικό αυτό πρόγραμμα είναι κάπως δύσκολο για αυτό ο οργανισμός σας δε θέλει...πίεση.

Διαβάστε ακόμα:

Χωρίς να πεινάσετε: Δείτε πώς θα «γλιτώσετε» μέχρι και 500 θερμίδες μέσα σε ένα 24ωρο!

Το παρακάνατε; Δίαιτα express για να χάσετε τα περιττά κιλά