Αυτά είναι τα λαχανικά και τα φρούτα της εποχής!

Βιβή Αγγελάκη
Αυτά είναι τα λαχανικά και τα φρούτα της εποχής!

Για να ξέρετε τι πρέπει να τρώτε...


Αλήθεια πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν τα λαχανικά και τα φρούτα που αγοράζετε και μαγειρεύετε καθημερινά είναι της εποχής ή του θερμοκηπίου; Φυσικά, η διαφορά στη γεύση , στο άρωμα και πάνω από όλα η θρεπτική αξία είναι αισθητή, αλλά το θέμα είναι να ξέρουμε πριν τα αγοράσουμε ποια είναι τα λαχανικά και τα φρούτα που μπορούμε να τρώμε άφοβα.

Στην παρακάτω λίστα συγκεντρώσαμε τα λαχανικά και τα φρούτα της εποχής (Φεβρουάριο, Μάρτιο) τα οποία μπορείτε να βρείτε στα ράφια των supermarkets ή στο μανάβικο της γειτονιάς σας και να τα καταναλώσετε άφοβα!


Φρούτα της εποχής: Προτιμήστε το αβοκάντο, το γκρέιπ φρουτ, το λεμόνι, το πορτοκάλι, το μανταρίνι και τη κλημεντίνη. Σε αυτά μπορούμε να προσθέσουμε τις μπανάνες και τα μήλα, που είναι όλων των εποχών


Στα λαχανικά της εποχής υπάρχει μια μεγαλύτερη ποικιλία: Αγοράστε αγκινάρα , καρότο, κουνουπίδι, κρεμμύδι χλωρό, λάχανο, μαϊντανό, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρι, πατάτες, πράσα, ραδίκια, σέλινο, σπανάκι, φινόκιο, ράπα, λαχανάκια Βρυξελλών, μανιτάρια και σκόρδο.