Καταπολέμησε την κυτταρίτιδα με 5 απλά διατροφικά βήματα!

Καταπολέμησε την κυτταρίτιδα με 5 απλά διατροφικά βήματα!

Απαλλάξου από αυτήν, εύκολα και μεθοδικά, κάνοντας καθημερινότητά σου τις διατροφικές αυτές συνήθειες! 

Θεωρείς πως η κυτταρίτιδα είναι ένα από τα γυναικεία βάσανα, που δεν μπορείς να κάνεις κάτι για την αντιμετώπισή του; Κι όμως, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, μπορεί να βρεις τη λύση στο πρόβλημα, και μάλιστα το πρώτο βήμα για το αποτέλεσμα αυτό βρίσκεται πολύ... κοντά σου, αφού η απάντηση υπάρχει μέσα στις καθημερινές διατροφικές σου συνήθειες. Αυτές, αποτελούν την βασική αρχή, για να δεις τα πρώτα θεαματικά αποτελέσματα. Η συσσώρευση των τοξινών στον οργανισμό σου αλλά και η κατακράτηση υγρών είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που πρέπει να καταπολεμήσεις, για να κάνεις την κυτταρίτιδα να είναι πια παρελθόν. Ακολούθησε λοιπόν, τα 5 παρακάτω βήματα, και τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι εμφανή άμεσα.


1.Προτίμησε φρέσκα λαχανικά και φρούτα
Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, περιέχουν περισσότερες βιταμίνες και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, με αποτέλεσμα να βοηθούν το σώμα σου να αποβάλλει τις τοξίνες, που ευθύνονται για την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο σώμα σου. Επιπλέον, περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού, που βοηθά τον οργανισμό σου να παραμένει ενυδατωμένος.


Φρούτα και λαχανικά που συμβάλλουν στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας είναι:
Μούρα

Καρπούζι

Μήλα

Μπανάνες

Αβοκάντο

Φράουλες

Μπρόκολο

Σέλινο

Γκρέιπφρουτ

Ακτινίδιο


2.Πιες πολύ νερό
Η κατανάλωση υγρών είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, αφού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξάλειψή της η ενυδάτωση του σώματός σου. Φρόντισε να καταναλώνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως, αλλά και φυσικούς χυμούς ή πράσινο τσάι.


3.Μείωσε το αλάτι στα φαγητά σου
Το αλάτι επιδεινώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας στο σώμα σου, αφού είναι υπεύθυνο για την κατακράτηση υγρών και τοξινών στο σώμα σου. Απέφυγε να τρως έτοιμα φαγητά, αφού έχουν τεράστιο ποσοστό αλατιού, ενώ παράλληλα, φρόντισε να μαγειρεύεις χρησιμοποιώντας μικρότερες ποσότητες από αυτό.


4.Περιόρισε το αλκοόλ και αναψυκτικά
Όταν αναφερόμαστε στα υγρά που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να ενυδατωθεί, φυσικά και δεν εννοούμε τα αναψυκτικά ή το αλκοόλ. Τα πρώτα περιέχουν ποσότητες ζάχαρης, ενώ το ποτό αφυδατώνει ακόμα περισσότερο τον οργανισμό σου και μετατρέπεται σε λίπος. Και οι δύο αυτές κατηγορίες είναι απαγορευτικές, αν θέλεις να βγεις το καλοκαίρι στην παραλία χωρίς κυτταρίτιδα.


5.Κατανάλωσε λιγότερους υδατάνθρακες
Μια ισορροπημένη διατροφή πρέπει να περιέχει τροφές από όλες τις ομάδες, ωστόσο καλό θα είναι να δίνεις περισσότερη έμφαση σε λαχανικά, φρούτα, πρωτεΐνες και προϊόντα ολικής αλέσεως, παρά σε υδατάνθρακες, και να τους καταναλώνεις με μέτρο, μιας και είναι υπεύθυνοι για την πρόσληψη βάρους και την κατακράτηση υγρών, ειδικά όταν αυτοί προέρχονται από τροφές που περιέχουν απλά σάκχαρα.

Διαβάστε ακόμη:

Τα... διατροφικά ΟΧΙ που πρέπει να πείτε για να αποκτήσετε ένα τέλειο κορμί!

Θέλεις τέλεια γράμμωση στην κοιλιά; Ακολούθησε αυτές τις 5 διατροφικές συνήθειες