Έχεις άγχος; Δες τις τροφές που θα σε «σώσουν»!

Ερμιόνη Σαρρή
Έχεις άγχος; Δες τις τροφές που θα σε «σώσουν»!

Σταμάτα πια να... ανησυχείς!

Έχεις χάσει τον ύπνο σου. Όσο και αν προσπαθείς να το διώξεις από πάνω σου, κάθε μέρα φέρνει όλο και κάτι νέο, που θα σε αγχώσει. Δυστυχώς, όλοι την ίδια φάση περνάμε. Και επειδή το παν στη ζωή μας είναι η καλή διατροφή, δες ποιες τροφές πρέπει να προτιμάς κατά τις περιόδους που το στρες «χτυπάει» κόκκινο.

Ψάρια: Τα Ω3 λιπαρά, τα οποία κρύβονται μέσα στα ψάρια, κρατούν σε χαμηλά επίπεδα τις ορμόνες του στρες για αυτό πρέπει αραιά και που να τα βάζεις στο τραπέζι σου. Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι πρέπον.

Λεμόνι: Οι ειδικοί προτείνουν νερό με λεμόνι για τις αγχώδεις μέρες της καθημερινότητάς σου, καθώς η βιταμίνη C είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι. Από ότι έχεις καταλάβει πρέπει σιγά σιγά να αλλάξεις την πρωινή συνήθεια του... καφέ. Ή μήπως να δοκίμαζες ένα τσάι με λεμόνι;

Τροφές με βιταμίνη D: Άλλη μία βιταμίνη που θα σε βοηθήσει αρκετά να βρεις την ισορροπία σου. Πού θα τη βρεις; Στα αβγά, τα μανιτάρια, το τυρί και το σολομό. Αααα και φυσικά, μην ξεχάσεις τώρα που ο καιρός «ανοίγει», να κάθεσαι μερικά λεπτά της ημέρας και να «μαζεύεις» ήλιο.

Καρύδια: Όπως και τα ψάρια, έτσι και αυτά περιέχουν Ω3 λιπαρά. Μπορείς να τα δοκιμάσεις ως σνακ ή να τα συνοδεύσεις με ένα γιαούρτι για το βραδινό σου.

Διαβάστε ακόμη:

Verve Juices: Είδαμε, δοκιμάσαμε, λατρέψαμε τους νέους-πιο φυσικούς δεν γίνεται- χυμούς!

Burger μετά τη γυμναστική; Και όμως η νέα αυτή έρευνα θα σας ενθουσιάσει