«Πέφτω με τα μούτρα στο φαγητό και μετά νιώθω τύψεις. Τι μπορώ να κάνω;»

«Πέφτω με τα μούτρα στο φαγητό και μετά νιώθω τύψεις. Τι μπορώ να κάνω;»

Απαντάμε στις δικές σας απορίες

Το email της αναγνώστριας

Καλησπέρα κορίτσια! Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Τρώω με μεγάλη ορμή αλλά μετά έχω τύψεις. Υπήρξα φυσιολογική στα κιλά μου και ύστερα από κάποιο δυσάρεστο συμβάν κατάφερα να πάρω 17 κιλά μέσα σε 6 μήνες. Έχασα 7 κιλά αλλά με μεγάλη δυσκολία και όχι σωματική, αλλά ψυχική. Καταφέρνω να είμαι 1,60 ύψος και 64 κιλά. Αυτό όμως με μεγάλη δυσκολία καθώς πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται διαρκώς το φαγητό. Μου έχει γίνει έμμονη ιδέα. Μπορείτε να προτείνετε τροφές που (είναι εύκολες να βρεθούν) χορταίνουν τον οργανισμό αλλά και κάποιο τρόπο ώστε να μην νιώθω άσχημα όταν προσπαθώ να τρώω πιο υγιεινά; Ευχαριστώ

Η απάντηση της διαιτολόγου-διατροφολόγου Φανής Πρεβέντη

Στο queen.gr έχουμε μία αρχή, να μεταφέρουμε ακριβείς πληροφορίες με σκοπό να βοηθάμε τα άτομα που έχουν ανάγκη τις συμβουλές μας. Υπάρχει όμως ένα σημείο, πέρα από το οποίο, θα ήταν τουλάχιστον ανεύθυνο από την πλευρά μας να δώσουμε οποιαδήποτε συμβουλή.

Όπως και εσύ θα έχεις καταλάβει, η κατάσταση που σε προβληματίζει δεν μπορεί να λυθεί με κάποια ή κάποιες "μαγικές" τροφές. Φαίνεται και εσύ, όπως και πολλές κοπέλες ή και άντρες γύρω μας, να "φλερτάρεις" με κάποια διατροφική διαταραχή, της οποίας η διάγνωση δεν μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε online μέσο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επισκεφθείς κάποιους ειδικούς (ψυχιάτρους, ψυχολόγους και διαιτολόγους) με ειδίκευση και εμπειρία πάνω στις διατροφικές διαταραχές, οι οποίοι θα αξιολογήσουν αν πράγματι πάσχεις από κάποια διατροφική διαταραχή ή όχι και θα σε συμβουλέψουν πώς πρέπει να το διαχειριστείς.

Σε περίπτωση που αποκλείσεις την περίπτωση της διατροφικής διαταραχής, φρόντισε να επισκεφθείς έναν επαγγελματία επιστήμονα διαιτολόγο- διατροφολόγο, ο οποίος θα αξιολογήσει τη διατροφή σου και θα επισημάνει τα λάθη που ίσως κάνεις, αλλά και θα σου βρει εξατομικευμένες λύσεις, σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, η προσπάθειά σου θα γίνει πιο εύκολη και η ταλαιπωρία σου θα λάβει τέλος. Καλή σου επιτυχία!