Έτοιμες για το καλοκαίρι; Αυτές είναι οι 14 «μαγικές» τροφές που κάνουν θαύματα!

Ερμιόνη Σαρρή
Έτοιμες για το καλοκαίρι; Αυτές είναι οι 14 «μαγικές» τροφές που κάνουν θαύματα!

Βάλτε τις στο τραπέζι σας και δείτε το σώμα σας να αλλάζει σε χρόνο... dt!

Ο γυναικείος πληθυσμός για έναν άγνωστο (ίσως και γνωστό) λόγο κάθε φορά που ακούει τη λέξη καλοκαίρι το μυαλό του πάει κατευθείαν στα... κιλά. Όλες μας θέλουμε να είμαστε αδύνατες και λαμπερές όλους αυτούς τους θερμούς μήνες. Μπορεί, λοιπόν, το χειμώνα να ευχαριστηθήκαμε δεόντως όλες τις λιχουδιές που βρέθηκαν μπροστά μας, αλλά το project μπικίνι έχει ήδη ξεκινήσει.

Για αυτόν το λόγο βρήκαμε (και φυσικά τις δοκιμάσαμε) τις 14 τροφές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα παραπανίσια κιλά χωρίς να οδηγηθείτε σε αυστηρές δίαιτες. Πολλοί τις χαρακτηρίζουν ως τροφές με αρνητικές θερμίδες, καθώς κάνουν... θαύματα.

Δείτε τις και προσπαθήστε να τις εντάξετε στη διατροφή σας:

Πορτοκάλι: Οι ελάχιστες θερμίδες (47 ανά 100 γρ.) του μαζί με την υπέροχη γεύση του μπορούν να σας φτιάξουν το πρωινό σας. Μήπως, λοιπόν, να εμπλουτίζατε το συγκεριμένο σας γεύμα με ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού;

Σέλινο: Αν έχει τύχει ποτέ να το γευτείτε, θα έχετε καταλάβει πολύ καλά ότι είναι μία αρκετά ελαφριά τροφή και καταφέρνει να διώξει το αίσθημα της πείνας χωρίς καν να σας... φουσκώσει. Όσο για τις θερμίδες του; Τα 100 γρ. έχουν περίπου 16 θερμίδες.

Λάχανο: Το λάχανο δεν είναι θαυματουργό μόνο για την υγεία σας, αλλά και για τα κιλά σας. Για αυτό κιόλας οι γιατροί φωνάζουν να τρώτε αρκετή σαλάτα μαζί με τα γεύματά σας(25 θερμίδες ανά 100 γρ.).

Σπαράγγια: «Γιάμι γιάμι» θα φωνάξετε μόλις δοκιμάσετε μία σαλάτα με σπαράγγια και φυσικά θα ενθουσιαστείτε ακόμα περισσότερο όταν καταλάβετε ότι μέσα σε 100 γρ. κρύβονται μόνο 25 θερμίδες. WOW!

Παντζάρια: Αν ανήκουν στην κατηγορία των μη αγαπημένων σας φαγητών, ίσως πρέπει να αλλάξετε γνώμη. Μπορεί ως τουρσί να έχουν λίγες περισσότερες θερμίδες, αλλά σε βραστή μορφή σίγουρα θα σας... αδυνατίσουν.

Αγγούρι: Αν θέλετε να δείτε το σώμα σας να στεγνώνει από τις τοξίνες, τότε στο αγγούρι θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε. Μάλιστα κρίνεται ιδιαίτερα δροσιστικό για αυτήν την εποχή και μπορείτε να το δοκιμάσετε και ως σνακ(16 θερμίδες ανά 100 γρ.).

Λεμόνι: Οι αντιξιοδωτικές του ιδιότητες είναι γνωστές και οι περισσότερες σταρς του Hollywood δεν ξεκινάνε τη μέρα τους χωρίς μία κούπα χλιαρό νερό με φυσικό χυμό λεμονιού. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να το χρησιμοποιείτε όπου μπορείτε στη μαγειρική σας. Κάνει θαύματα, πιστέψτε μας!

Μανιτάρια: Είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως πιάτο, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μανιτάρια περιέχουν ελάχιστες θερμίδες(22 ανά 100γρ.) και κάνουν το δείκτη της ζυγαριάς σας να... κατεβαίνει.

Καρπούζι:Το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο που πρέπει να βάλετε επειγόντως στο ψυγείο σας. Είναι δροσιστικό, αντιοξειδωτικό και γενικώς... ασυναγώνιστο.

Κολοκύθι: Το κολοκύθι περιέχει αρκετό νερό, οπότε όπως πολύ καλά καταλάβατε έχει την ιδιότητα να διώχνει τις τοξίνες σε χρόνο... dt!

Nτομάτα: Εκτός του ότι είναι μία από τις πιο απαραίτητες τροφές για μία δίαιτα, η ντομάτα περιέχει το λυκοπένιο, το οποίο βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου. Διπλό το όφελος και εσείς φυσικά καλό θα ήταν να ενδώσετε στη γεύση της.

Γκρέιπφρουτ: Οι περισσότεροι detox χυμοί περιέχουν γκρέιπφουτ, αφού τα 100γρ. έχουν μόνο 42 θερμίδες. Θα το έχετε συναντήσει άλλωστε σε πολλές δίαιτες.

Μήλο: Οι παλιοί έλεγαν πως ένα φρούτο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα και δεν είχαν άδικο. Περιέχει αρκετές βιταμίνες και ταυτόχρονα βοηθάει στην απώλεια των περιττών κιλών. Αντί, λοιπόν, για μία σοκολάτα προτιμήστε να κόψετε στα δύο ένα μήλο και να αρκεστείτε στις ελάχιστες θερμίδες του (52 ανά 100γρ.).

Κρεμμύδι: Ναι η αναπνοή σας δε μυρίζει και πολύ ωραία κάθε φορά που καταναλώνετε μερικά κομμάτια κρεμμυδιού, αλλά είναι κάτι που μπορείτε να προσπεράσετε αν θέλετε να δείτε το σώμα σας να αλλάζει.