Το σημαντικότερο λάθος που κάνουμε όλες και δε μας αφήνει να αδυνατίσουμε!

Το σημαντικότερο λάθος που κάνουμε όλες και δε μας αφήνει να αδυνατίσουμε!

Ενημερωθείτε και λάβετε τα μέτρα σας

Το καλοκαίρι είναι εδώ και η ώρα της παραλίας έχει φτάσει. Αυτό τι σημαίνει; Οι περισσότερες από εμάς έχουμε βαλθεί τελευταία στιγμή –όπως πάντα- να χάσουμε τα τελευταία δυο-τρία κιλάκια και να αποκτήσουμε επιτέλους το κορμί που ονειρευόμαστε.


Παρόλο, λοιπόν, που προσέχουμε τη διατροφή μας και γυμναζόμαστε ο δείκτης της ζυγαριάς δε λέει να μας κάνει το χατίρι να πάρει την κατιούσα. Μα τι συμβαίνει; Έχουμε κόψει τα τηγανιτά, έχουμε στερηθεί τα αγαπημένα μας γλυκά και φυσικά ακούμε junk food και... τρέχουμε. Γιατί δε χάνουμε όμως τα κιλά που επιθυμούμε;

3179bdee6548c4583c7dd28ab82b2184 f1743


Σύμφωνα με την Lisa Young, καθηγήτρια διατροφολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και συγγραφέας του The Portion Teller, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε -σχεδόν όλες μας- είναι πως δεν προσέχουμε τις ποσότητες που καταναλώνουμε, παρόλο που προσέχουμε τι τρώμε.


Τι εννοούμε; Ναι μεν έχουμε βγάλει από τη διατροφή μας τροφές που απειλούν τη σιλουέτα μας, παρόλα αυτά καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες τροφές που έχουμε στο μυαλό μας ως διαιτητικές. Σύμφωνα με την Dr Young, θα πρέπει να καταναλώνουμε τα πάντα με μέτρο. Δεν έχει κανένα νόημα για παράδειγμα να φάμε σαλάτα αν προσθέσουμε πολλή ποσότητα dressing. Τι να το κάνεις το γάλα με λίγα λιπαρά αν καταναλώσεις αρκετή ποσότητα δημητριακών. Αυτό, λοιπόν, που καταλαβαίνουμε είναι πως δεν έχει σημασία μόνο τι τρώμε αλλά και πόσο!


Τέλος, η διατροφολόγος προτείνει να γράφουμε σε ένα ημερολόγιο τις τροφές αλλά και τις ποσότητες που καταναλώνουμε μέχρι να καταφέρουμε να ελέγχουμε με το... μάτι τα γεύματά μας!

Διαβάστε ακόμα

Σπόροι chia: Κάνουν θαύματα στην υγεία και το σώμα σας!

Αυτός είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να γλιτώσετε θερμίδες μέσα στην ημέρα!