Η ειδικός συμβουλεύει: Αυτός είναι o Νo.1 λόγος που δε χάνουμε κιλά

Η ειδικός συμβουλεύει: Αυτός είναι o Νo.1 λόγος που δε χάνουμε κιλά

Τι φταίει;

Προσέχεις τη διατροφή σου, γυμνάζεσαι εντατικά αλλά δυστυχώς δε βλέπεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Τι φταίει και δε χάνεις κιλά; Γιατί η ζυγαριά έχει κολλήσει;


Η Crossfit celebrity και συγγραφέας του «The Badass Body Diet», Christmas Abbott, αποκάλυψε το No.1 λόγο που δε χάνουμε κιλά. Ποιος είναι; Διαβάστε παρακάτω:

Το μεγαλύτερο, λοιπόν, λάθος που κάνουμε όταν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά δεν είναι άλλο από την καταπίεση. Τι εννοούμε; Οι περισσότερες από εμάς γινόμαστε πολύ αυστηρές με τον εαυτό μας, με αποτέλεσμα να τον καταπιέζουμε έντονα. Αποφεύγουμε μανιωδώς ό,τι μας αρέσει και καταναλώνουμε διαρκώς διαιτητικές τροφές που μισούμε. Με αυτόν τον τρόπο γεμίζουμε αρνητικότητα και δε βοηθάμε τον οργανισμό μας να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε. Επιπροσθέτως είναι αδύνατο να παραμείνουμε πιστές σε ένα τόσο αυστηρό πρόγραμμα.

Christmas-Abbott 59faf
XMAS b0144

Christmas Abbott


Τέλος, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η... αφαγία δε βοηθά στην απώλεια βάρους. Πολλές από εμάς νομίζουμε πως αν παραλείψουμε για παράδειγμα το πρωινό μας γεύμα ή τα σνακς θα καταφέρουμε επιτέλους να αδυνατίσουμε. Μέγα λάθος, καθώς με αυτόν τον τρόπο ό,τι καταναλώσουμε στην πορεία της ημέρας θα αποθηκευτεί ως λίπος.


Αυτό, λοιπόν, που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε το σώμα των ονείρων μας δεν είναι άλλο από το... μέτρο! Μπορούμε να καταναλώνουμε τις αγαπημένες μας τροφές αλλά σε μικρές ποσότητες και φυσικά ανά τακτά διαστήματα. Μία φορά την εβδομάδα μπορούμε για παράδειγμα να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας γλυκό και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας να τηρούμε το πρόγραμμά μας.