Είσαι σίγουρη πως πίνεις το… σωστό smoothie; Διάβασε τα tips και κλέψε ιδέες!

Είσαι σίγουρη πως πίνεις το… σωστό smoothie; Διάβασε τα tips και κλέψε ιδέες!

Και σταμάτα να φορτώνεσαι με περιττές θερμίδες

Όσες από εμάς προσέχουμε τη διατροφή μας έχουμε μάθει πως πρέπει να καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα πολλά υγρά. Νερό, πράσινο τσάι, φυσικός χυμός πορτοκάλι, smoothies είναι μερικές από τις top επιλογές μας.


Οι θερμίδες που λαμβάνουμε από το τσάι και το πορτοκάλι είναι πολύ συγκεκριμένες και τις γνωρίζουμε καλά. Αντιθέτως, οι θερμίδες που μπορεί να κρύβονται μέσα σε ένα smoothie μπορεί να είναι πάρα πολλές! Για αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να προσέχουμε τι υλικά χρησιμοποιούμε καθώς και την ποσότητά τους.

t5t4 3078c

Πάμε να δούμε μερικά βασικά tips για υγιεινά low calories smoothies:


- Δημιούργησε μια βάση με άπαχο γάλα και λίγη ποσότητα γιαουρτιού με μειωμένα λιπαρά. Η βάση αυτή είναι πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνη, σε αντίθεση με αυτή των χυμών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη.
- Πρόσεχε την ποσότητα φρούτων που προσθέτεις, καθώς περιέχουν αρκετή φρουκτόζη και μπορούν να εκτοξεύσουν τις θερμίδες του smoothie σου στα ύψη.
- Ρίξε μέσα στο μπλέντερ δύο κουταλιές της σούπας βρώμη και χάρισε στον οργανισμό σου τις φυτικές ίνες που τόσο πολύ χρειάζεται. Να δεις που το στομάχι σου θα κάνει αρκετή ώρα να... γουργουρίσει!
- Κάνε το smoothie σου πράσινο. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς μόνο φρούτα, καθώς και τα λαχανικά μπορούν να σου χαρίσουν τέλεια γεύση. Άσε που θα σου χαρίσουν έξτρα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
-