Μήπως τα κάνεις κι εσύ; 5 λάθη που δε σε αφήνουν να αδυνατίσεις!

Μήπως τα κάνεις κι εσύ; 5 λάθη που δε σε αφήνουν να αδυνατίσεις!

Διάβασέ τα και λάβε τα μέτρα σου

Προσέχεις τη διατροφή σου, αποφεύγεις τις παχυντικές τροφές, γυμνάζεσαι αλλά ο δείκτης της ζυγαριάς εκεί, κολλημένος στον ίδιο βασανιστικό αριθμό. Μήπως τελικά φταις εσύ για αυτή τη στασιμότητα και δεν το έχεις καταλάβει;


Διάβασε παρακάτω πέντε βασικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι και δες αν χτυπάει και για εσένα το καμπανάκι:


1. Ξεχνάς να φας ή παραλείπεις εσκεμμένα ένα γεύμα ανά μέρα: Αν αφήνεις το στομάχι σου άδειο για πολλές ώρες δυσκολεύεις μετέπειτα τον οργανισμό σου να κοντρολάρει την όρεξή του. Αυτό τι σημαίνει; Θα ενδώσει με μεγαλύτερη ευκολία σε ένα πειρασμό και φυσικά θα κερδίσεις περισσότερες θερμίδες και λιπαρά από το να επέλεγες στην... ώρα του ένα υγιεινό σνακ ή γεύμα.
2. Τρως πάρα πολύ γρήγορα: Κι όμως αυτή η συνήθεια σε παχαίνει, καθώς ο εγκέφαλός σου δεν προλαβαίνει να δώσει εντολή στο στομάχι πως έχεις χορτάσει. Χαλάρωσε πριν κάτσεις στο τραπέζι και βάλε καλά στο μυαλό σου πως πρέπει να μασάς αρκετές φορές την τροφή σου πριν την καταπιείς.
3. Το παρακάνεις τα σαββατοκύριακα: Όλη την εβδομάδα προσέχεις πάρα πολύ τις τροφές που καταναλώνεις και φυσικά πηγαίνεις ανελλιπώς στο γυμναστήριο. Τα σαββατοκύριακα όμως δίνεις στον εαυτό σου τα λατρεμένα day-off, κατά τα οποία του επιτρέπεις να τρώει ό,τι θέλει! Δύο μέρες ατασθαλιών αρκούν για να χαλάσεις ό,τι πέτυχες μέσα σε πέντε ημέρες. Day-off δε σημαίνει γουρούνιασμα από το πρωί ως το βράδυ! Πρόσεχε τις ποσότητες και απλώς επέτρεψε στον εαυτό σου μία ημέρα του σαββατοκύριακού σου να απολαύσει το αγαπημένο του γλυκό ή junk food.

largegrg 96d33


4. Καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες τροφών πλούσιων σε νάτριο: Αν θες να χάσεις τα περιττά κιλά και προπάντων να ξεπρηστείς θα πρέπει να μειώσεις το αλάτι που καταναλώνεις. Επιπλέον, θα πρέπει να αποχωριστείς τα λατρεμένα σου πατατάκια και ποπ κορν και να πεις ναι σε πιο υγιεινά σνακ. Πιες άφθονη ποσότητα νερού και πράσινου τσαγιού για να νικήσεις άμεσα την κατακράτηση υγρών και συνάμα την κυτταρίτιδα.
5. Αλκοόλ το καταστροφικό: Ναι, προσέχεις τι τρως και τι πίνεις όλη μέρα, αλλά ΟΚ το βραδάκι δε μπορείς να πεις όχι στα... χαλαρά ποτάκια με τους φίλους σου. Έτσι, λοιπόν, καταλήγεις να καταναλώνεις 2-3 cocktails και μετά να πέφτεις κατευθείαν για ύπνο. Μέγα λάθος. Τα ποτά σου χαρίζουν απλόχερα περιττές θερμίδες, τις οποίες θα χρειαστεί να τρέχεις πολλές ώρες πάνω στο διάδρομο για να τις κάψεις. Το θες; Δεν το θες! Περιορίσου σε ένα μικρό ποτηράκι κρασί, λοιπόν!