Περίεργα τρικ αδυνατίσματος που όμως έχουν αποτέλεσμα (part 1)

Περίεργα τρικ αδυνατίσματος που όμως έχουν αποτέλεσμα  (part 1)

Οι έρευνες «μίλησαν», κράτα σημειώσεις

Αν παλεύετε κι εσείς να χάσετε τα τελευταία δυο-τρία κιλά που σας έχουν απομείνει από το χειμώνα, σίγουρα θα χρειάζεστε με το... μέρος σας ακόμη περισσότερους συμμάχους. Ψάξαμε και βρήκαμε, λοιπόν, για εσάς τρικ αδυνατίσματος που έχουν αποτέλεσμα. Μπορεί να σας ακούγονται κάπως περίεργα, όμως πιστέψτε μας είναι θαυματουργά. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι έρευνες.

1. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity,απέδειξε πως τα άτομα που λάμβαναν πολυβιταμίνες για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσίαζαν μικρότερα ποσοστά λίπους στο σώμα τους από τους συμμετέχοντες που έπαιρναν placebo. Ο Louis J. Aronne (διευθυντής του Comprehensive Weight Control Program του New York-Presbyterian Hospital) τόνισε πως είναι πιθανό να τρώμε περισσότερο αν μας λείπουν βασικά θρεπτικά συστατικά.
2. Μπορεί να σας ακουστεί αστείο αλλά η θέση που κάθεστε στο εστιατόριο διαδραματίζει βασικό ρόλο στη σιλουέτα σας. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Stephen Gullo, συγγραφέα του The Thin Commandments Diet, όσοι κάθονται στο κέντρο του τραπεζιού τείνουν να τρώνε περισσότερο από αυτούς που κάθονται άκρη-άκρη. Ως είθισται τα περισσότερα μεζεδάκια, το ψωμί και τα spreads βρίσκονται στο κέντρο του τραπεζιού και επομένως όσο πιο κοντά βρίσκεστε σε αυτά τόσο περισσότερα θα καταναλώνετε.
3. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ohio τόνισαν πως όσο πιο σκοτεινό είναι το δωμάτιο που κοιμάστε τόσο πιο ευεργετικά αποτελέσματα θα έχετε στη μάχη σας με το αδυνάτισμα. Συγκεκριμένα σε πείραμά τους με ποντίκια διαπίστωσαν πως όσα κοιμόντουσαν σε απόλυτο σκοτάδι είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης παχυσαρκίας από εκείνα που κοιμόντουσαν με αρκετό ή ελάχιστο φως.

096dd4359e6f19ec8198cf0c5ec0aaf5 4b86a


4. Η Kristin Neff, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Τexas, σημειώνει πως η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου σας. Σύμφωνα με την Kristin, λοιπόν, οι τύψεις δε σας βοηθούν να αδυνατίσετε. Αν για παράδειγμα ενδώσετε στο αγαπημένο σας γλυκό, απολαύστε το και μη γκρινιάζετε μετά, καθώς όσο περισσότερο πιέζετε τον εαυτό σας και τον αγχώνετε τόσο πιο μεγάλες είναι οι πιθανότητες να κάνει σύντομα άλλη μία διατροφική ατασθαλία.
5. Μειώστε τις ώρες που βλέπετε τηλεόραση και ξαναμπείτε στο στενό σας τζιν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι συμμετέχοντες της έρευνας που μείωσαν κατά το ήμισυ τις ώρες που παρακολουθούσαν τηλεόραση έτειναν να λαμβάνουν περίπου 119 λιγότερες θερμίδες ανά μέρα. Δεν είναι και λίγο!
6. Το μέγεθος ... μετράει! Ο διευθυντής του Cornell University Food and Brand Lab, Brian Wansink, απέδειξε πως όσο μεγαλύτερο πιάτο χρησιμοποιείτε τόσο περισσότερο φαγητό καταναλώνετε. Συγκεκριμένα, στην έρευνα παρατηρήθηκε πως οι μαθητές που είχαν μεγάλο μπολ και κουτάλι κατανάλωσαν 57% περισσότερο παγωτό από αυτούς που κρατούσαν μικρό.

*Stay tuned , ακολουθεί και part 2!