6+1 διατροφικές συνήθειες που θα σου αλλάξουν την καθημερινότητα (και το σώμα σου)

6+1 διατροφικές συνήθειες που θα σου αλλάξουν την καθημερινότητα (και το σώμα σου)

Και θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις

Η πίεση, το άγχος και η στέρηση δεν οδηγεί πουθενά! Αν θέλεις να αποκτήσεις ένα όμορφο και υγιές σώμα (το οποίο μάλιστα θα καταφέρεις να διατηρήσεις) θα πρέπει πολύ απλά να ακολουθείς συγκεκριμένους κανόνες και να μην το βάζεις εύκολα κάτω.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, 7 διατροφικές συνήθειες που θα σου αλλάξουν την καθημερινότητα και συνάμα τη ζωή σου:


1. Μη βάζεις τον εαυτό σου... τιμωρία. Τι εννοούμε; Μην αποκλείεις διατροφικές ομάδες από το διατροφολόγιό σου, καθώς πολύ σύντομα ο οργανισμός σου θα ξεσπάσει. Δε γίνεται να τρέφεσαι συνέχεια με ψητά και νερόβραστα. Απόλαυσε την αγαπημένη σου λιχουδιά απλώς πρόσεξε την ποσότητα που θα καταναλώσεις. Επιπλέον, φρόντισε τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας να είσαι πιο... εγκρατής!
2. Δημιούργησε ένα εβδομαδιαίο πλάνο διατροφής και φρόντισε να το ακολουθείς πιστά. Κάθε Σάββατο μπορείς να φτιάχνεις το διατροφολόγιο της επόμενης εβδομάδας και να πηγαίνεις αμέσως να αγοράζεις τα απαραίτητα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να ελέγχεις τον εαυτό σου και φυσικά δε θα χάνεις χρόνο ψάχνοντας καθημερινά τι να μαγειρέψεις.
3. Διάβαζε σωστά τις ετικέτες των προϊόντων. Ξεπέρασε το... κόλλημά σου με τις θερμίδες και άρχισε να παρατηρείς ακόμη πιο σημαντικά στοιχεία όπως τα λιπαρά, το αλάτι και τη ζάχαρη που εμπεριέχει μια τροφή.
4. Μην ξεχνάς να τρως πρωινό πριν φύγεις για τη δουλειά σου, καθώς θα σου χαρίσει την ενέργεια που χρειάζεσαι και θα σε βοηθήσει να πεις όχι στις παχυντικές λιχουδιές που σε κερνούν οι συνάδελφοι. Επιπροσθέτως, φρόντιζε να καταναλώνεις ένα πλήρες γεύμα το μεσημέρι -ώστε να νιώθεις χορτάτη το υπόλοιπο της ημέρας- και να τρως κάτι μικρό και υγιεινό το βράδυ.

6u6 1025d


5. Βάλε στο καθημερινό σου διαιτολόγιο τα φρούτα και τα λαχανικά. Όσο πιο πολύχρωμη είναι η διατροφή σου τόσο πιο υγιεινή είναι. Μην ξεχνάς να τρως σαλάτα κατά το μεσημεριανό σου γεύμα και φυσικά φρόντισε να καταναλώνεις τουλάχιστον δύο φρούτα μέσα στην ημέρα.
6. Πρόσεχε τα σνακ που επιλέγεις. Πολλές φορές, παρόλο που προσέχουμε τι καταναλώνουμε στα κυρίως γεύματά μας, αγνοούμε τα σνακ, θεωρώντας πως είναι μικρά και δε μας παχαίνουν ιδιαίτερα. Μέγα λάθος! Προτίμησε να καταναλώνεις φρούτα, γιαούρτι, μπάρα δημητριακών, κουλουράκι Θες/κης ή ανάλατους ξηρούς καρπούς και άφησε στην άκρη τα πατατάκια και τις σοκολάτες.
7. Ο κανόνας του day-off θα γίνει η παρηγοριά σου και θα σε βοηθήσει να μείνεις πιστή στο στόχο σου. Φρόντισε μέσα στην εβδομάδα να καταναλώνεις υγιεινές τροφές και άφησε μια free μέρα για το σαββατοκύριακο, όποτε και θα μπορείς να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου γλυκό ή junk food. Είναι παρήγορο να ξέρεις πως έχεις μια ελεύθερη ημέρα να απολαύσεις κάτι με την ησυχία σου και χωρίς τύψεις.