Ξεκίνα αυτή τη δίαιτα 11 ημερών και μπες στο τέλειο φόρεμα για τις γιορτές!

Ξεκίνα αυτή τη δίαιτα 11 ημερών και μπες στο τέλειο φόρεμα για τις γιορτές!

Ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Νίκος Καφετζόπουλος ετοίμασε, ειδικά για το Queen, ένα διατροφικό πρόγραμμα για να χάσεις τα τελευταία κιλά πριν τα Χριστούγεννα.

Μένουν μόνο 11 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα και ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Νίκος Καφετζόπουλος ετοίμασε ένα πρόγραμμα 11 ημερών για να χάσεις τα 3 κιλά που σε χωρίζουν από το τέλειο χριστουγεννιάτικο φόρεμα.


Δες το μενού των 11 ημερών στη photo gallery, στην αρχή της σελίδας.


Κάποιες επιπλέον εορταστικές συστάσεις:

-Εάν είστε καλεσμένοι σε δείπνο, μην μένετε νηστικοί όλη την ημέρα. Καταναλώστε κανονικά το πρωινό, ένα ελαφρύ μεσημεριανό και κάτι ελαφρύ, όπως ένα γιαούρτι ή φρούτο, 1-2 ώρες πριν την αναχώρηση.

-Σε περιπτώσεις εστιατορίων, προσπαθήστε να παραγγείλετε ή μόνο ορεκτικά ή σαλάτα και κυρίως πιάτο. Στο τέλος αποφύγετε ή μοιραστείτε το γλυκό.

-Σε περιπτώσεις μπουφέ, απολαύστε αποκλειστικά τα αγαπημένα σας εδέσματα και μην βιαστείτε να γεμίσετε το πιάτο σας. Προσπαθήστε να ξεκαθαρίσετε ποια είναι τα εορταστικά εδέσματα που σας αρέσουν περισσότερο και καταναλώστε τα σε μικρότερες ποσότητες.

-Όταν τελειώσετε το γεύμα σας, μην καθίσετε στο τραπέζι για συζήτηση, προτιμήστε το σαλόνι ή άλλο χώρο.

-Αποφύγετε τα τηγανητά και φαγητά πλούσια σε βούτυρο και κρέμα γάλακτος, τα γλυκά με πολλά λιπαρά (π.χ. πάστες) και προτιμήστε ένα μελομακάρονο. Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά πως μπορείτε να ικανοποιήσετε στο έπακρο το αισθησιακό σας κομμάτι, καταναλώνοντας μόνο 2-3 κουταλιές από το αγαπημένο σας γλυκό. Όσον αφορά τα γλυκά στο σπίτι (κουραμπιέδες και μελομακάρονα), βάλτε στόχο το ένα γλυκό την ημέρα και μην βιαστείτε να τα ψωνίσετε. Αν μπουν αρκετές μέρες πριν τις γιορτές στο σπίτι σας, αυξάνονται και οι πιθανότητες να πάρετε βάρος.

-Αποφύγετε να συνοδεύετε το αλκοόλ με ξηρούς καρπούς.

-Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο και διατηρήστε ένα ικανοποιητικό επίπεδο καθημερινής φυσικής δραστηριότητας. Μην ξεχνάτε πως εκτός από τον καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους και τα γνωστά οφέλη, επιπλέον βελτιώνει την διάθεση και μειώνει το στρες.

Νίκος Καφετζόπουλος Διατροφολόγος Γλυφάδα b951d

Νίκος Καφετζόπουλος
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Nutribase Nutrition
213 002 48 54 | 6942 84 24 63 | info@nutribase.gr | www.nutribase.gr | Γρηγορίου Λαμπράκη 19, Γλυφάδα