7 απλοί τρόποι για να χάσεις βάρος, χωρίς να κάνεις δίαιτα!

7 απλοί τρόποι για να χάσεις βάρος, χωρίς να κάνεις δίαιτα!

Και χωρίς να πας στο γυμναστήριο

Υπάρχει άραγε τρόπος να χάσεις βάρος χωρίς να κάνεις δίαιτα και χωρίς να χρειάζεται να γυμνάζεσαι με τις ώρες; Σαφώς και υπάρχει και δεν είναι μόνο ένας! Φυσικά έχε κατά νου πως αν προσέχεις τη διατροφή σου και είσαι συχνός θαμώνας του γυμναστηρίου, σίγουρα θα πετύχεις πιο σύντομα το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τους 7 απλούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις:

1. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα ποτήρι κρύο νερό ή με μια κούπα ζεστό νερό με λεμόνι. Θα ενυδατώσεις τον οργανισμό σου και θα αποκτήσεις άμεσα το αίσθημα της πληρότητας.
2. Πρόσεχε τις ποσότητες σε ό,τι τρως. Είναι ίσως η σημαντικότερη συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσεις. Μην τρως μεγάλες ποσότητες και φρόντισε να μασάς πολλές φορές την τροφή σου.
3. Μην κερδίζεις άσκοπες θερμίδες από τα ποτά σου. Τι εννοούμε; Δεν είναι κρίμα να προσέχεις τι τρως και να παίρνεις πολλές θερμίδες από τα milkshakes, τις σοκολάτες, τους συμπυκνωμένους χυμούς και τα αλκοολούχα ποτά που καταναλώνεις; Πρόσεχε τι πίνεις, λοιπόν!

above1 96dd9


4. Κινήσου έξυπνα και αντικατάστησε ό,τι παχυντικό με πιο διαιτητικές επιλογές. Μπορείς για παράδειγμα να απαρνηθείς τα παχυντικά dressings στις σαλάτες σου και να προσθέσεις λίγο ελαιόλαδο με ξίδι μπαλσάμικο ή λεμόνι. Θα γλιτώσεις πολλές θερμίδες καθώς και λιπαρά.
5. Μη μένεις για πολλές ώρες νηστική καθώς σύντομα το στομάχι σου θα διαμαρτυρηθεί έντονα, με αποτέλεσμα εσύ να ενδώσεις πολύ πιο εύκολα σε διατροφικούς πειρασμούς. Φρόντιζε να καταναλώνεις ένα υγιεινό σνακ (πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες) ενδιάμεσα των βασικών γευμάτων σου.
6. Το βραδινό σου γεύμα θα πρέπει να το καταναλώνεις τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν πέσεις για ύπνο. Μην κάνεις το λάθος και φας αμέσως πριν κοιμηθείς καθώς θα ταλαιπωρηθείς από φούσκωμα και έντονο πρήξιμο. Επίλεξε light τροφές και πολύ σύντομα θα δεις το σώμα σου να αλλάζει.
7. Έρευνες έχουν δείξει πως η έλλειψη ύπνου εμποδίζει το αδυνάτισμα. Για να καταφέρεις να ελέγξεις την όρεξή σου και να βοηθήσεις το μεταβολισμό σου να δουλεύει ρολόι θα πρέπει να απολαμβάνεις καθημερινά 7-8 ώρες ύπνου.

Διάβασε ακόμα

Χάσε κιλά «με το καλημέρα» με αυτούς τους 5 απλούς τρόπους!

Οι 5 τροφές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις αξιοζήλευτους κοιλιακούς!