Κυτταρίτιδα: Τα σημαντικότερα tips για να την εξολοθρεύσετε μια για πάντα

Κυτταρίτιδα: Τα σημαντικότερα tips για να την εξολοθρεύσετε μια για πάντα

Πάνω από το 90% του γυναικείου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα κυτταρίτιδας κάποια στιγμή στη ζωή τους. Γρήγορη λύση για το πρόβλημα αυτό δεν υπάρχει, υπάρχουν όμως πολλά που μπορείτε να κάνετε για να την προλάβετε ή να την μειώσετε σε σημαντικό βαθμό.

Η κατανάλωση συγκεκριμένων φαγητών μπορεί να μειώσει τη ποσότητα των συστατικών που είναι υπεύθυνα για την κυτταρίτιδα και να κοντρολάρει πόσα από αυτά θα εμπεριέχονται στο ειδικό πρόγραμμα διατροφής που θα ακολουθείτε για να την καταπολεμήσετε.

Πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζετε, πως η δίαιτα δεν θα κάνει τίποτα από μόνη της, αν δεν συνοδεύεται από έναν υγιή και ενεργητικό τρόπο ζωής, άσκηση και προγράμματα μασάζ. Ο συνδυασμός όλων αυτών είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαχτείτε από την κυτταρίτιδα, ή έστω να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες εμφάνισής της.

  • Φρούτα και λαχανικά: φρέσκα λαχανικά και φρούτα κατά προτίμηση ωμά και ολόκληρα, όχι μόνο τον χυμό τους. Ανανάς, μάνγκο, πορτοκάλια, παπάγια και grapefruit, καθώς και μούρα, σμέουρα, φράουλες και βατόμουρα είναι οι καλύτερες επιλογές.
  • Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες: σπανάκι, κόκκινο λάχανο, καρότα, πατάτες, αγγούρι και κρεμμύδια, είναι τα ιδανικότερα.
  • Και φυσικά, να πίνετε πολύ νερό, πάντα και παντού.