Summer calling! 4 τρόποι να τρως λιγότερο και να μην πεινάς διαρκώς!

Summer calling! 4 τρόποι να τρως λιγότερο και να μην πεινάς διαρκώς!

Τους ανακαλύψαμε και δεν τους κρατήσαμε για εμάς

Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείσαι, υπάρχει και ο εύκολος τρόπος...

Ακολούθησε τον χρυσό και αποτελεσματικό κανόνα "μισή μερίδα τώρα, μισή μερίδα μετά"

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αποτελεσματική τακτική. Αν η ποσότητα του φαγητού που σου σερβίρουν ή που πήρες σε ταπεράκι στη δουλειά σου φαίνεται μεγάλη φάε όση ποσότητα θες τώρα και άσε το υπόλοιπο για τις βραδινές ώρες. Έρευνες έδειξαν άλλωστε πως η ποσότητα του γεύματος δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στο επίπεδο απόλαυσης του φαγητού.

Ισορρόπησε τα διατροφικά στοιχεία που λαμβάνεις
Τα ισορροπημένα γεύματα είναι βασικό στοιχείο στην σταθεροποίηση του ζάχαρου στο αίμα σου το οποίο ελέγχει το αίσθημα της πείνας. Το κρέας που περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και υγιές λίπος σε αφήνουν χορτασμένη για περισσότερη ώρα. Προσέθεσε και λίγο πράσινο και έχεις το ιδανικό μεσημεριάνο.

Χαλάρωσε περισσότερο
Όταν διανύουμε καταστάσεις έντονου στρες το σώμα μας απελευθερώνει την ορμόνες κορτιζόλη, η οποία αυξάνει την όρεξη για φαγητό. Μάθε πώς να ηρεμείς σε στρεσογόνες περιόδους της ζωής σου και απέφυγε τις βόλτες στο ψυγείο λόγου άγχος.

Πήγαινε για ύπνο
Όταν δεν έχουμε κοιμηθεί πολύ και μας λέιπει ενέργεια, το σώμα αντανακλαστικά στρέφεται προς τα φαγητά που προσφέρουν άμεση ικανοποίηση της πείνας. Δυστυχώς, αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε ζάχαρη, λίπος και κακούς υδατάνθρακες. Βάλε στόχο να κοιμάσαι τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

Διαβάστε ακόμη:

Ο πιο εύκολος τρόπος να μείνετε αδύνατοι για πάντα!