5 tips για να κρατήσετε τη σιλουέτα σας και στις διακοπές!

5 tips για να κρατήσετε τη σιλουέτα σας και στις διακοπές!

Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Φανή Πρεβέντη συμβουλεύει

Όπως το λέει και η ίδια η λέξη στις διακοπές "διακόπτουμε" το συνηθισμένο μας πρόγραμμα. Οι διατροφικές μας συνήθειες δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση, γι αυτό και εμείς σας παρουσιάζουμε 5 tips για να "σώσετε" τη σιλουέτα σας ακόμα και αν βρίσκεστε "εκτός προγράμματος"

1. Φροντίστε να κάνετε μικρά και συχνά γεύματα.
Κάθε 3-4 ώρες φροντίσουμε να έχουμε ένα γεύμα ή ένα μικρό σνακ. Δεν ξεχνάμε ποτέ το πρωινό μας γεύμα, το δεκατιανό σνακ, το βασικό μας γεύμα, το απογευματινό σνακ και το βραδινό ελαφρύ γεύμα.

2. Δοκιμάστε τα πάντα αλλά με μέτρο
Ένας καλός τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι, στο βασικό μας γεύμα, να γεμίζουμε το μισό πιάτο με σαλάτα ή λαχανικά και τον υπόλοιπο χώρο στο πιάτο να τον συμπληρώνουμε με ό,τι θέλουμε (χωρίς βέβαια το πιάτο μας να μοιάζει με βουνό!)

3. Παραμείνετε δραστήριοι σωματικά
Το καλοκαίρι προσφέρεται για φυσική δραστηριότητα μέσα στην θάλασσα και στην παραλία (κολύμπι, κανό, surf, ρακέτες, beach volley, beach soccer, τρέξιμο στην παραλία κ.α.) όσο και στο βουνό ή το δρόμο (ποδήλατο, τρέξιμο, kayak, rafting κ.α.). Ακόμα και αν δεν είστε αθλητικοί τύποι μπορείτε να περπατάτε ή να πίνετε τον καφέ σας περπατώντας και θαυμάζοντας αξιοθέατα της περιοχής που κάνετε διακοπές.

4. Προσοχή στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών
Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ στο χαμηλότερο δυνατό. Πώς γίνεται αυτό; Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ στην παραλία. Το βράδυ προτιμήστε να καταναλώσετε κρασί ή μπίρα σε ελεγχόμενες ποσότητες.

5. Ναι στα παγωτά αλλά με "τρόπο"
Ποιος είναι ο τρόπος; Φροντίστε να μην καταναλώνετε παγωτά σε καθημερινή βάση αλλά απολαύστε τα 1-2 φορές την εβδομάδα σε μικρή ποσότητα. Προτιμήστε sorbet και απλές γεύσεις παγωτού ή light εκδοχές παγωτών. Αποφύγετε τις σύνθετες γεύσεις και τα παγωτά τύπου παρφέ που είναι θερμιδικά πλουσιότερα από τα υπόλοιπα.

Διαβάστε ακόμα

Υπάρχουν ροφήματα που βοηθούν να χάσουμε βάρος;