Γυμναστήριο μετά τη δουλειά; 5 λόγοι που θα σε πείσουν να μη χάσεις την προπόνησή σου

Ερμιόνη Σαρρή
Γυμναστήριο μετά τη δουλειά; 5 λόγοι που θα σε πείσουν να μη χάσεις την προπόνησή σου

Μένοντας πάντα σε φόρμα

Μετράς ήδη πολλές απουσίες στο γυμναστήριο αφού κάθε απόγευμα που ξεκινάς να πας, αλλάζεις γνώμη. Χίλιες δυο δικαιολογίες βρίσκεις για να προτιμήσεις μία έξοδο με φίλους ή να πας στο σπίτι να ξεκουραστείς. Οι παρακάτω λόγοι θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις κάποιες συνήθειες που είχες εώς τώρα και θα σε φέρουν πάλι έξω από την αίθουσα της γυμναστικής.

-Συνωμοσία μεταξύ φιλενάδων: Αντί να κανονίσετε συνάντηση σε κάποιο καφέ ή εστιατόριο, βάλτε και οι δύο στόχο το γυμναστήριο. Μπορεί να μην πιείτε κοκτέιλ λέγοντας τα νέα σας, αλλά πώς αλλιώς θα αποκτήσεις και εσύ και εκείνη το αψεγάδιαστο κορμί που βλέπετε στα περιοδικά; Πίνοντας και τρώγοντας; Δε νομίζουμε.

-Μην παραμελείς το πρωινό: Έχεις βαρεθεί να ακούς το ίδιο ξανά και ξανά αλλά τι να σου κάνουμε. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα που θα σου δώσει όλη την ενέργεια για να αντέξεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

-Προσοχή στο μεσημεριανό: Μην πέσεις με τα μούτρα πάνω στο πιάτο γιατί θα 'βαρύνεις' απότομα. Πώς να πας μετά στο γυμναστήριο αν έχεις... καταβροχθίσει ό,τι βρήκες μπροστά σου; Μην αναφέρουμε την υπνηλία που θα έχεις... και άντε μετά ποιος ακούει το αφεντικό σου. Πρόσεχε τις ποσότητες που καταναλώνεις!

-Η τεχνολογία είναι εδώ για σένα: Ωραιότατα applications μπορούν να σου θυμίζουν καθημερινά την υποχρέωση σου αυτή. Ρύθμισε το κινητό σου να χτυπάει την ανάλογη ώρα. Ξέρεις... αυτή του μεγάλου διλήμματος. Να πάω ή να μην πάω;

-Ζήτα λιγότερα από τον εαυτό σου: Αν αναγκάζεις τον εαυτό σου να γυμνάζεται πολλές ώρες τότε πώς να μη βαρεθείς γρήγορα; Βάλε στόχο μόνο 30 λεπτά άσκησης και αν αντέχεις, κάθεσαι και παραπάνω.

Διαβάστε ακόμα:

Αθλητικά παπούτσια: Μάθετε πώς να τα «κρατήσετε» περισσότερο

Ποιο είναι το σημαντικότερο που πρέπει να κάνετε πριν αρχίσετε ένα νέο είδος γυμναστικής;