4+1 καθημερινές συνήθειες που θα κάνουν την κυτταρίτιδα... παρελθόν

Ερμιόνη Σαρρή
4+1 καθημερινές συνήθειες που θα κάνουν την κυτταρίτιδα... παρελθόν

Γιατί λύσεις υπάρχουν!

Κυτταρίτιδα. Ναι, αυτός ο μόνιμος γυναικείος εχθρός. Οι περισσότερες γυναίκες ανεξαρτήτως κιλών ταλαιπωρούμαστε από αυτήν. Μπορεί να μη διανύουμε κάποιον καλοκαιρινό μήνα, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να αμελήσετε το σώμα σας. Δείτε από σήμερα τι πρέπει να αλλάξετε στις καθημερινές σας συνήθειες και προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι... πριν το καλοκαίρι!

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά: Μία σαλάτα ή μερικά φρούτα θα φανούν οι μεγαλύτεροι σύμμαχοί σας για να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα. Αντικαταστήστε την επιθυμία σας για γλυκό με ένα φρούτο και θα δείτε την καπιτονέ όψη να υποχωρεί.

Ενυδατώστε τον οργανισμό σας: Το έχετε ακούσει και ξανακούσει πολλές φορές αλλά αυτή είναι η λύση. Το νερό ενυδατώνει τον οργανισμό και είναι ένα από τα πιο δυνατά όπλα για την αποβολή των τοξινών από το σώμα. Αν δεν είστε λάτρεις του νερού, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα αποτοξινωτικό νερό προσθέτωντας φέτες λεμονιού, αγγουριού και μέντας που θα του δώσει γεύση και θα κάνει καλό στο σώμα σας.

Η άσκηση κάνει θαύματα: Ναι μπορεί να σας φαίνονται κάπως επώδυνα τα καθίσματα ή οι προβολές, αλλά το σώμα σας δεν αξίζει μία τέτοια θυσία; Αν πάλι προτιμάτε τη γυμναστική στη φύση, φροντίστε 3-4 φορές την εβδομάδα να κάνετε ένα χαλαρό τρέξιμο ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική. Ούτε που θα καταλάβετε πώς πέρασε η ώρα.

Σωστή διατροφή μετά τη γυμναστική: Είναι πολύ εύκολο να πέσετε στην παγίδα των ύπουλων σνακ μετά τη γυμναστική- γιαυτό καλό είναι να δείξετε πειθαρχία. Διαλέξτε ένα γεύμα που να περιλαμβάνει υδατάνθρακες, αμέσως μετά το τέλος της προπόνησής σας και πιείτε αρκετό νερό. Αφού περάσει 1 ώρα, μπορείτε να διαλέξετε κάποιο γεύμα με πρωτεΐνες, όπως για παράδειγμα μία τονοσαλάτα.

Προτιμήστε πρωτεΐνες για σνακ: Αν προσπαθήσετε να καταναλώσετε πρωτεϊνούχα σνακ με όσο το δυνατόν μικρότερο ποσοστό υδατανθράκων και λιπών, το αποτέλεσμα στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας θα είναι θεαματικό. Βράστε για παράδειγμα ένα αυγό ή επιλέξτε 2 φέτες γαλοπούλα με 2 φρυγανιές. Ακόμα και μία μπάρα δημητριακών θα καλύψει την πείνα σας.

Διαβάστε ακόμα:

Κυτταρίτιδα: 2 απλές ασκήσεις που θα τη «σβήσουν» από το σώμα σας

Νικήστε την κυτταρίτιδα με... αλάτι: Δείτε πώς!