Μήπως γυμνάζεσαι υπερβολικά; 6 σημάδια που θα στο επιβεβαιώσουν

Ερμιόνη Σαρρή
Μήπως γυμνάζεσαι υπερβολικά; 6 σημάδια που θα στο επιβεβαιώσουν

Και η άσκηση έχει τα όριά της

Θέλεις να αποκτήσεις το τέλειο σώμα και φυσικά να διατηρήσεις την υγεία σου στα καλύτερα επίπεδά της. Τρέφεσαι σωστά και επισκέπτεσαι αρκετά τακτικά το γυμναστήριο. Και πολύ καλά κάνεις! Απλά μερικές φορές θέλοντας να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, καταλήγουμε να το παρακάνουμε λιγάκι. Δες μερικά σημάδια που θα σε κάνουν να καταλάβεις, ότι η γυμναστική έχει καταλάβει μεγαλύτερο κομμάτι στη ζωή σου απ΄ όσο πρέπει και προσπάθησε να την ελαττώσεις κάπως.


Ασκείσαι όταν είσαι άρρωστη: Το κεφάλι σου πάει να σπάσει από τον πονοκέφαλο ή τα κόκκαλα σου πονάνε και δεν μπορείς να πας ούτε από το κρεβάτι στον καναπέ. Όταν έρχεται όμως η ώρα του γυμναστηρίου, σηκώνεσαι βάζεις τα αθλητικά σου παπούτσια και φεύγεις. Δε χρειάζεται να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου ακόμα περισσότερο. Το ανοσοποιητικό σου σύστημα ζητάει ξεκούραση. Κάνε ένα διάλειμμα από την προπόνησή σου και χαλάρωσε για 2-3 ημέρες.

Νιώθεις ενοχές αν χάσεις την προπόνησή σου: Εντάξει, πρέπει να προσπαθείς να είσαι συνεπής στις προπονήσεις σου και να κρατάς το σώμα σου σε φόρμα. Αν τώρα βγήκαν στην επιφάνεια κάποιες υποχρεώσεις που σε κράτησαν πίσω, δε θα «σκάσεις» κιόλας. Έχεις όλον τον καιρό μπροστά σου να γυμναστείς. Δεν έγινε και κάτι!

Αισθάνεσαι χειρότερα μετά από την προπόνηση: Αντί να επιστρέφεις αναζωογονημένη από το μάθημα της γυμναστικής, εσύ κοιτάς συνεχώς το σώμα σου στον καθρέφτη και αισθάνεσαι πως δεν έχεις καταφέρει να κάνεις τίποτα ακόμα. Όσο ιδρώτα και αν ρίχνεις, οι μύες σου δε λένε να γυμναστούν. Μη ξεχνάς ότι το σώμα μας δεν αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη, όπως και εμείς, θέλει και αυτό το χρόνο του.

Η γυμναστική επηρεάζει την αυτοπεποίθησή σου: Πιάνεις τον εαυτό σου να αισθάνεται πεσμένος μόνο και μόνο επειδή έχεις χάσει μερικά μαθήματα pilates; Ντρέπεσαι να βάλεις το στενό σου φόρεμα, γιατί θεωρείς πως δεν έκανες αρκετούς κοιλιακούς προχθές και τώρα είναι φουσκωμένη; Μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις τρόπο σκέψης. Κανείς δε θα σε κρίνει για το σώμα σου. Κοίτα τριγύρω σου τον κόσμο και ξεκίνα να χαμογελάς!

Αντικαθιστάς τους φίλους σου με το γυμναστήριο: Τον τελευταίο καιρό, ο ελεύθερος χρόνος σου είναι αρκετά περιορισμένος. Κατανοητό μέχρι στιγμής. Όταν έρχεται όμως το Σαββατοκύριακο επιλέγεις να επισκεφτείς το γυμναστήριο σου για μερικές ώρες περισσότερες από το να βγεις μία βόλτα με τους φίλους σου. Κακώς! Τα πάντα θέλουν μέτρο στη ζωή μας. Μοίρασε το χρόνο σου και απόλαυσε την κάθε στιγμή της ημέρας.

Δε χαλαρώνεις ούτε στις διακοπές: Αποφάσισες με τον καλό σου να φύγετε ένα τριήμερο και εκτός από τα αγαπημένα σου ψηλοτάκουνα στη βαλίτσα έβαλες και τα βαράκια; Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Κοίτα να απολαύσεις την εκδρομή σου και ξεκίνα πάλι τη γυμναστική από... Δευτέρα. Και εσύ και το σώμα σου θέλουν ξεκούραση, εκμεταλλεύσου την ευκαιρία λοιπόν.

Διαβάστε ακόμα:

5+1 απλοί τρόποι να χάσετε το περιττό λίπος άμεσα!

Αποκτήστε hot οπίσθια με 3 απλές και αποτελεσματικές ασκήσεις!