Περιττά κιλά: 6 τρόποι για να κάψετε έως και 900 θερμίδες μέσα σε μία ημέρα

Ερμιόνη Σαρρή
Περιττά κιλά: 6 τρόποι για να κάψετε έως και 900 θερμίδες μέσα σε μία ημέρα

Γιατί μερικά πράγματα δεν είναι και τόσο βαρετά, όσο φαίνονται

Το πρόγραμμα σας είναι είναι αρκετά πιεσμένο και οι επισκέψεις στο γυμναστήριο όλο και... αραιώνουν. Μπορεί να θέλετε να αποκτήσετε κορμί «λαμπάδα», αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνετε. Μην ανησυχείτε καθόλου! Σας έχουμε ευχάριστα νέα, καθώς μένοντας σπίτι και κάνοντας τη γνωστή και μη εξαιρετέα... φασίνα, μπορείτε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα. Δείτε τα μικρά θαύματα που μπορούν να κάνουν οι δουλειές του σπιτιού και αναθεωρήστε όλα όσα σκεφτόσασταν μέχρι τώρα


Σκούπισμα: Ειδικά την εποχή αυτή που σχεδόν τα 3/4 του σπιτιού είναι καλυμμένο με χαλιά, η ηλεκτρική σκούπα θα κάνει θαύματα. Δεν είναι μόνο η σκόνη και οι βρωμιές που θα εξολοθρευτούν αλλά και περίπου 200 θερμίδες από το σώμα σας. Όλα αυτά ισχύουν υπό τον όρο, ότι δε θα την αφήσετε από τα χέρια σας για την επόμενη ώρα. Πιάστε την ηλεκτρική, λοιπόν, και ξεκινήστε τη δουλειά.


Πλύσιμο των πιάτων: Αν μέχρι τώρα χρησιμοποιούσατε μόνο το πλυντήριο για να πλύνετε πιάτα, ποτήρια, ταψιά και ό,τι άλλο κυκλοφορεί στην κουζίνα σας, δεν ξέρετε τι χάνατε. Τριάντα λεπτά στο νεροχύτη μπορούν να σας χαρίσουν και μείων 50 θερμίδες. Εντάξει, μπορεί να σας φαίνεται κάπως υπερβολική η ώρα, αλλά όλο και κάτι θα βρείτε να απασχοληθείτε. Όσο για τα νύχια σας; Με ένα ζευγάρι γάντια, δε θα πάθουν απολύτως τίποτα.


Εξόρμηση στο σουπερμάρκετ: Σίγουρα κάθε φορά που πηγαίνετε για ψώνια, βλέπετε πολλά παιδιά να εξερευνούν όλο το χώρο. Τρέχουν από διάδρομο σε διάδρομο, ανεβοκατεβαίνουν από το ισόγειο στον πρώτο και γενικώς είναι στο... ψάξιμο. Αυτό πρέπει να κάνετε και εσείς. Προς θεού, δεν εννοούμε να αρχίσετε να τρέχετε αλλά να μην αφήσετε διάδρομο για διάδρομο, χωρίς να τον μελετήσετε. Μία ώρα βόλτας με το καρότσι θα σας βοηθήσει να κάψετε ως και 350 θερμίδες. Προσοχή βέβαια να μην παρασυρθείτε από τις προσφορές στα ράφια. Απλά χαζέψτε και όσα δε σας είναι χρήσιμα... προσπεράστε τα.

Μαγείρεμα: Μπορεί απώτερος σκοπός της μαγειρικής να είναι η κατανάλωση άρα και οι θερμίδες, αυτό όμως δε σημαίνει πως ως διαδικασία δε βοηθάει και αυτή στο κάψιμο μερικών θερμίδων. Εκατό θερμίδες μπορεί να «αποχαιρετίσει» ένας ανθρώπινος οργανισμός, αν μπει στην κουζίνα για περίπου μία ώρα. Δεν είναι τελικά και τόσο κακή ιδέα να φτιάξετε φέτος τα δικά σας μελομακάρονα και τους λαχταριστούς σας κουραμπιέδες.


Πλύσιμο των ρούχων: Και ποια γυναίκα δεν έχει απηυδήσει, όταν έπρεπε να ξεχωρίσει τα άπλυτα και να οργανώσει το πλύσιμο τους. Να όμως που με αυτή τη μισάωρη διαδικασία μπορείτε να κάψετε 75 θερμίδες. Βάλτε πλυντήριο, δηλαδή και απολαύστε ένα σοκολατάκι... άφοβα.


Καθαρισμός του μπάνιου: Για τις περισσότερες νοικοκυρές αποτελεί και τον πιο δύσκολο χώρο του σπιτιού. Η σχολαστική καθαριότητα της μπανιέρας (τι είναι και αυτά τα άλατα, πραγματικός εφιάλτης), ο νιπτήρας και γενικά τα πάντα εκεί μέσα θέλουν πολύ καλό καθάρισμα, γιατί έχουμε να κάνουμε και με θέματα υγιεινής. Όλο αυτό, λοιπό, συνδράμει στο να είστε μετά από μία ώρα 180 θερμίδες πιο... αδύνατες.

Τι σας μένει, λοιπόν; Να βάλετε λίγη μουσική και να κάνετε το σπίτι σας να... λάμπει!

Διαβάστε ακόμα:

Σύσφιξη και αδυνάτισμα: Tips για να τα καταφέρετε... χωρίς κόπο!

Λίπος στην κοιλιά: 5 λόγοι που σε εμποδίζουν να το... διώξεις

«Επιχείρηση» τέλειοι γλουτοί; Δείτε πώς θα τα καταφέρετε