Διαλέξτε το κατάλληλο στιλ yoga για το σώμα και τις ανάγκες σας!

Διαλέξτε το κατάλληλο στιλ yoga για το σώμα και τις ανάγκες σας!

Νόμιζες ότι τα ήξερες όλα;

Υπάρχουν πάρα πολλά στιλ yoga. Η λίστα που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να διαλέξετε ποιο είναι το ιδανικό για σας. Δεν χρειάζεται βέβαια να κολλήσετε με ένα!

Hatha Yoga
Είναι το πιο γνωστό και διαδεδομένο στιλ. Εστιάζει στις πόζες σε συνδυασμό με τεχνικές αναπνοής. Δίνει έμφαση στο να γυμνάζει το κορμί και να αναπτύσσει την αναπνοή.

Hatha Flow
Εστιάζει στις στάσεις οι οποίες διαδέχονται η μια την άλλη με μια αέναη κίνηση που παραπέμπει σε ρυάκι ενώ παράλληλα διατηρείτε για κάποιο χρονικό διάστημα τις πόζες για να εμβαθύνετε στο συναίσθημα που αυτές αποπνέουν. Αυτό το στιλ έχει σχεδιαστεί για να δυναμώνει το σώμα και να ανοίγει τους μύες.

Vinyasa Flow
Είναι σαν διαλογισμός εν κινήσει. Όλες οι στάσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την αναπνοή και διαρκώς σας ωθούν σε μια κίνηση προς τα μπροστά για να καταφέρετε να κάνετε μια όρθια στάση. Αυτό το στιλ είναι σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους μαθητές με σχετική εμπειρία να αναπτύξουν τη δύναμη τους και να ανέβουν επίπεδο τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Ashtanga Yoga
Πρόκειται για έναν αυστηρό τρόπο εκγύμνασης που περιλαμβάνει μια σειρά από ασκήσεις σε κάθε μάθημα. Η βασική ιδέα είναι η συνεχής επανάληψη των συγκεκριμένων ασκήσεων μέχρι να φτάσετε στο σημείο να τις κατέχετε άριστα για να προχωρήσετε σε καινούργιες ασκήσεις που είναι πιο δύσκολες και απαιτητικές. Σε αυτό το στιλ yoga απαιτείται εμπειρία πριν ασχοληθείτε με αυτό γιατί η αντοχή είναι πρωταρχικής σημασίας.

Iyengar Yoga
Είναι ευρέως γνωστή ως η θεραπευτική yoga γιατί εστιάζει στις σωστές στάσεις του σώματος με σκοπό το σώμα να αναπτυχθεί σωστά και να γιατρευτούν οι πόνοι που έχουν συνήθως οι μαθητές από τη λάθος στάση σώματος για πολλές ώρες. επειδή ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές αντοχές και διαφορετικές αδυναμίες στην yoga Iyengar χρησιμοποιούνται για να τελεστούν οι ασκήσεις καρέκλες, κουβέρτες και λάστιχα. Σκοπός αυτών των στάσεων είναι να αποκτήσουν οι μαθητές τη σωστή στάση σώματος για να μπορούν να δουλεύουν χωρίς τον κίνδυνο να τραυματίσουν μακροπρόθεσμα το σώμα τους. Να θυμάστε ότι αυτό το στιλ έχει θεαματικά αποτελέσματα σε όλες τις ηλικίες, ειδικά στις μεγαλύτερες.

Gentle Yoga
Είναι ιδανική για όσους θέλουν να αποκτήσουν ευλυγισία, να χαλαρώσουν και να αποχαιρετήσουν το στρες από την καθημερινότητα τους.

Power Yoga
Ένα πολύ ιδιαίτερο στιλ που απαιτεί δύναμη και ευλυγισία. Είναι ιδανική για όσους κάνουν χρόνια yoga και έχουν αποκτήσει αντοχή, δύναμη και καλή ισορροπία όταν επιχειρούν τις διάφορες πόζες. Σε αυτό το στιλ απαιτείται ισορροπία στα χέρια για τις ασκήσεις που πρέπει να η στάση του σώματος σας να είναι ανάποδα.

Hot Yoga
Είναι σε γενικές γραμμές κάθε είδος yoga που λαμβάνει χώρα σε ζεστό δωμάτιο. Συνήθως η θερμοκρασία του δωματίου είναι στους 95 βαθμούς για να ιδρώσετε και να αποτοξινωθείτε πλήρως καθώς οι μύες σας θα θερμαίνονται όσο εκτελείτε τις ασκήσεις. Αυτό το είδος yoga είναι ιδανικό για όσους θέλουν να χάσουν κάποια κιλά, πόντους και να αποτοξινωθούν.

Bikram Yoga
Και αυτό το είδος yoga γίνεται σε θερμό δωμάτιο αλλά περιλαμβάνει μια σειρά από 26 ασκήσεις που γίνονται σε κάθε μάθημα και θεωρείται ιδανική για όλους εκείνους που υποφέρουν από τραυματισμούς.

Restorative Yoga
Η yoga αποκατάστασης είναι κάτι παραπάνω από χαλαρωτική. Εστιάζει σε όλες τις καθιστές πόζες χρησιμοποιώντας ενισχυτικά για να στηρίζεται το σώμα σωστά σε κάθε πόζα. Σε γενικές γραμμές πρέπει να μένετε στην εκάστοτε στάση για 2 με 5 λεπτά για να έχει το σώμα την δυνατότητα να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει. Είναι ιδανική άσκηση για την μείωση του στρες, για τους τραυματισμούς, για τους ηλικιωμένους και γενικά για αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν και να γεμίσουν τις μπαταρίες.

Διαβάστε ακόμη:

Έντονη τριχόπτωση: Τι πρέπει να κάνετε για τον χαμηλό σίδηρο