Δεν φταίει μόνο η… βαρύτητα: 5 βασικοί λόγοι που το στήθος σου είναι πεσμένο!

Δεν φταίει μόνο η… βαρύτητα: 5 βασικοί λόγοι που το στήθος σου είναι πεσμένο!

Σκέφτηκες ποτέ πως ίσως κάνεις και εσύ κάποιο λάθος;

Με την πάροδο του χρόνου το σώμα σου παύει να είναι όπως ήταν στα ένδοξα χρόνια της πρώτης νιότης σου –ναι, τότε που δεν σου άρεσε και το θεωρούσες... απαίσιο- και τα πρώτα σημάδια των κακών επιλογών σου αρχίζουν να αποτυπώνονται σε αυτό. Το στήθος φυσικά αποτελεί ένα από τα πρώτα σημεία όπου υπάρχει αλλαγή, αφού πλέον δεν είναι εξίσου στητό και μάλιστα, πολλές είναι οι φορές που αυτό γίνεται πολύ νωρίτερα από όσο θα περίμενες.


Ωστόσο, μην ρίχνεις τις ευθύνες μόνο στη... φύση, που δεν σε προίκισε με όλα τα καλά που θα ήθελες, ούτε για την άσχημη τύχη σου. Για το αποτέλεσμα αυτό φέρεις και εσύ ένα μεγάλο μέρος ευθύνης, κάνοντας τα πέντε παρακάτω σοβαρά για το στήθος σου λάθη. Τσέκαρέ τα και άλλαξε την κατάσταση από εδώ και στο εξής, αφού ποτέ δεν είναι αργά!


1.Φοράς το λάθος νούμερο σουτιέν
Ή ακόμα και καθόλου!! Είναι λογικό όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη ή όταν περνάς πολλές ώρες χωρίς καν να φοράς σουτιέν στο σπίτι σου, με την πάροδο του χρόνου, το στήθος σου να αρχίσει να παίρνει την... κατιούσα. Δώσε μεγάλη προσοχή λοιπόν, στο νούμερο που επιλέγεις όταν αγοράσεις εσώρουχα και ζήτα πάντα την βοήθεια των ειδικών για επιβεβαίωση. Όχι, δεν τα ξέρεις όλα!


2.Δεν πίνεις αρκετό νερό
Όλοι γνωρίζουμε τις... μαγικές ιδιότητες του νερού. Εκτός από το γεγονός ότι μας χαρίζει την ίδια τη ζωή, πίνοντας νερό αναζωογονείς και κάθε μέρος του οργανισμού σου. Και το δέρμα φυσικά, που με την κατανάλωση νερού γίνεται πιο σφριγηλό και λαμπερό, είναι ένα από αυτά τα μέρη. Ενδεχομένως, να σου έρχεται στο νου πρωταρχικά το πρόσωπό σου, ωστόσο... δέρμα υπάρχει παντού, επομένως το στήθος σου θα έχει ωφέλιμα αποτελέσματα.


3.Δεν προστατεύεις το στήθος σου από την ηλιακή ακτινοβολία
Μπορεί με τον ερχομό του καλοκαιριού να θέλεις να γίνεις αυτόματα... κατράμι, ωστόσο αυτό αποτελεί ένα από τα πιο επιβλαβή για τον οργανισμό σου λάθη. Μην παραλείπεις ποτέ να βάζεις αντηλιακό σε όλο το σώμα, αλλά και το στήθος σου, αφού οι επιπτώσεις από τον ήλιο ενδεχομένως να σου προκαλέσουν πρόωρη γήρανση αλλά και ανεπιθύμητη χαλάρωση στο δέρμα σου. Οπότε, όταν έρθει η ώρα να βγεις και πάλι στην παραλία σκέψου καλά πως θα φερθείς, σκεπτόμενη το αύριο και όχι το τώρα.


4.Καπνίζεις
Μπορεί να γνωρίζεις τις ολέθριες επιπτώσεις του στην υγεία σου, όμως σου είναι πολύ δύσκολο να το βγάλεις από τη ζωή σου. Πάντως, μπορείς να μετρήσεις ακόμα ένα μειονέκτημά του: σύμφωνα με μελέτες, το κάπνισμα καταστρέφει την ελαστίνη που περιέχεται στο δέρμα σου και, όπως καταλαβαίνεις, αυτόματα το δέρμα σου παύει να έχει την ελαστικότητα που χρειάζεται για να μπορέσει το στήθος σου να είναι στητό.


5.Χάνεις και κερδίζεις βάρος συνεχώς
Όταν χάνεις και παίρνεις πολλά κιλά γρήγορα, ένα από τα κύρια σημεία του σώματός σου που... υποφέρει είναι φυσικά το στήθος σου. Ο λόγος; Το δέρμα σου, όταν έχεις παραπάνω βάρος και είναι τεντωμένο, χάνει την ελαστικότητά του. Και στη συνέχεια, όταν χάνεις τα περιττά αυτά κιλά, το πρώτο μέρος που αδυνατίζει είναι το στήθος σου, αφού αποτελείται κυρίως από λίπος, με αποτέλεσμα να είναι πεσμένο περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Απόφυγε τα πολλά... σκαμπανεβάσματα στη διατροφή σου, αφού με ένα ισορροπημένο πρόγραμμα μόνο καλό θα κάνεις στον οργανισμό σου.

Διαβάστε ακόμη:

Οι 4 καλύτερες ασκήσεις για κοιλιακούς... πέτρα!

Επίπεδη κοιλιά με kick boxing: Προτιμήστε το για το άθλημα της νέας χρονιάς