Κοιλιακοί από... σπίτι: Εύκολες ασκήσεις για να αποκτήσεις καλοσχηματισμένους κοιλιακούς

Ερμιόνη Σαρρή
Κοιλιακοί από... σπίτι: Εύκολες ασκήσεις για να αποκτήσεις καλοσχηματισμένους κοιλιακούς

Μένοντας στη ζεστασιά του σπιτιού σας

Αν εξαιρέσεις τις μικρές εκπλήξεις του καιρού, σε γενικό πλαίσιο τα χοντρά και φαρδιά πουλόβερ έχουν μπει για τα καλά και πάλι στα... συρτάρια. Τη θέση τους έχουν πάρει τα χρωματιστά t-shirt, crop tops και εφαρμοστά floral φορέματα. Και επειδή εσύ είσαι fashion icon κορίτσι, είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσεις τη μόδα κατά γράμμα. Για να δείξει, όμως, ωραία ένα κομμάτι πρέπει να έχει και το κατάλληλο εφόδιο που δεν είναι άλλο από ένα καλλίγραμμο κορμί.

Δες, λοιπόν, μερικές ασκήσεις που θα τονώσουν τους κοιλιακούς σου και θα τους προετοιμάσουν για τα πιο καλοκαιρινά outfits. Ξεκίνα από σήμερα κιόλας και απόκτησε επίπεδη κοιλιά στο πι και φι.

Άσκηση 1

Στάσου σε όρθια στάση με τα πόδια σου ανοιχτά στο ύψος των ώμων και ελαφρώς λυγισμένα. Σήκωσε τα χέρια σου ψηλά και τέντωσέ τα. Από τη θέση αυτή, λύγισε προς τα κάτω το δεξί σου χέρι ενώ ταυτόχρονα ανεβάζεις και το δεξί σου γόνατο προς τα πάνω. Προσπάθησε ο αγκώνας σου να πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο το γόνατό σου. Κάνε 10 επαναλήψεις και άλλαξε πλευρά.

*Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων

Άσκηση 2

Ξάπλωσε ανάσκελα και σχημάτισε μία γωνία 90 μοιρών με τα πόδια σου. Τοποθετήστε τα χέρια σου τεντωμένα δίπλα από τα πλευρά σου και σφίξε αρκετά καλά την κοιλιά σου. Από τη θέση αυτή, προσπάθησε να κατεβάσεις τα τεντωμένα σου πόδια όσο το δυνατόν πιο κοντά στο έδαφος. Η μέση σου πρέπει να μείνει σταθερά κολλημένη στο έδαφος για να αποφύγεις τα ατυχήματα.

*Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων

Άσκηση 3

Ξάπλωσε ανάσκελα και τέντωσε τα πόδια σου μπροστά. Τοποθέτησε τα χέρια σου κάτω από το κεφάλι σου και ανασηκώσου ελαφρά από το έδαφος. Σήκωσε και τα πόδια σου ψηλά σχηματίζοντας μία γωνία περίπου 40-50 μοιρών και ξεκίνα τα ψαλίδια. Ο κορμός σου πρέπει να είναι σταθερός και να κινούνται μόνο τα πόδια.

*Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων