Κοιλιακοί ώρα μηδέν! Ασκήσεις για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά μέχρι το καλοκαίρι

Ερμιόνη Σαρρή
Κοιλιακοί ώρα μηδέν! Ασκήσεις για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά μέχρι το καλοκαίρι

Ο καιρός απαιτεί... γυμναστική!

Όσο και αν ο καιρός πηγαίνει κόντρα στα θέλω μας, το καλοκαίρι έχει ανοίξει ήδη τα πανιά του και σε λίγους μήνες θα βρίσκεται εδώ. Και τι σημαίνει καλοκαίρι; Μπικίνι, σέξι ολόσωμα μαγιό, διαφάνειες και crop τοπ. Η μόδα της εποχής και η θερμοκρασία τα επιτάσσουν και εσείς φυσικά θα βάλετε τα δυνατά σας.

Σωστή διατροφή και γυμναστική είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να πετύχετε το στόχο σας. Αν βάλετε πρόγραμμα (λίγο σύντομα όμως) και συγκρατήσετε τον εαυτό σας μακριά από τις «αμαρτίες» (γλυκά, donuts και burgers) τότε να είστε σίγουρες, πως η παραλία θα πάρει... φωτιά. Ακόμη και οι κολλητές σας θα απορήσουν για το πώς τα καταφέρατε και εννοείται ότι το αγόρι στην απέναντι ξαπλώστρα δε θα μείνει ασυγκίνητο από την παρουσία σας.

Δείτε, λοιπόν, τις ασκήσεις που πρέπει να κάνετε καθημερινά εκτός και εντός του γυμναστηρίου και μετρήστε αντίστροφα:

Άσκηση 1

Ξαπλώστε ανάσκελα στο πάτωμα και τοποθετήστε ένα μικρό μαξιλαράκι στο σημείο της μέσης σας. Ύστερα, σηκώστε τα πόδια σας ψηλά, ώστε να σχηματίζουν γωνία 50-60 μοιρών με το έδαφος. Από τη θέση αυτή, κατεβάστε τα πόδια σας προς το έδαφος (μην τα ακουμπήσετε όμως) και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση ξανά.

*Κάνετε 15 επαναλήψεις

Άσκηση 2

Ξαπλώστε μπρούμυτα και στηριχτείτε στους αγκώνες σας. Έπειτα, τεντώστε το σώμα σας σχηματίζοντας μία νοητή ευθεία γραμμή και ακουμπήστε τα πόδια σας στις μύτες. Σφίξτε καλά την κοιλιά σας και μείνετε στη στάση της σανίδας για 60 δευτερόλεπτα.

Tip:Αν θέλετε να δυσκολέψετε την άσκηση, ανασηκώστε ελάχιστα το ένα σας πόδι ψηλά.

*Κάνετε 3-4 επαναλήψεις

Άσκηση 3

Καθίστε στην άκρη μίας καρέκλας και γείρετε το σώμα σας προς τα πίσω.Αμέσως μετά κρατήστε τη βάση της καρέκλας και ανασηκώστε τα πόδια σας. Από τη θέση αυτή, φανταστείτε πως είστε πάνω σ΄ ένα ποδήλατο και ξεκινήστε να κάνετε πετάλι.

*Κάνετε όσες επαναλήψεις μπορείτε.

Άσκηση 4

Ξαπλώστε ανάσκελα στο έδαφος με τα πόδια λυγισμένα. Ενώ έχετε στα χέρια σας μία μικρή μπάλα ανασηκώνεστε ελαφρά και χτυπάτε διαδοχικά την μπάλα στο έδαφος (μία προς τα αριστερά και μία προς τα δεξιά). Μόλις ολοκληρώσετε και τα δύο χτυπήματα, επιστρέφετε στην αρχική σας θέση.

Tip: Όσο πιο βαριά είναι η μπάλα, τόσο πιο πολύ θα γυμναστούν οι κοιλιακοί σας

Διαβάστε ακόμα:

Break στο... γραφείο; 4 ασκήσεις για να ξεμουδιάσει το σώμα σας σε χρόνο dt!

Ασκήσεις για τέλειους ώμους και γραμμωμένα χέρια βήμα-βήμα: Θα πείτε όχι;