Εναέρια γιόγκα: Καθίσαμε στην αιώρα και μάθαμε τα... οφέλη της!

Ερμιόνη Σαρρή
Εναέρια γιόγκα: Καθίσαμε στην αιώρα και μάθαμε τα... οφέλη της!

Τα καταγράψαμε όλα και σας τα παρουσιάζουμε!

«Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά». Η φράση που μας έκανε να βάλουμε ό,τι πιο άνετο έχουμε στη ντουλάπα μας και να αφεθούμε στα χέρια της Τόνιας. Η εναέρια γιόγκα έχει μπει για τα καλά στη ζωή των περισσότερων γυναικών (και αντρών όπως μάθαμε) και τα σχόλια είναι διθυραμβικά.

Μία αιώρα που μας έκανε να προβληματιστούμε για το αν πρόκειται να παίξουμε ή να γυμναστούμε. Η προπόνηση αποτελείται από κλασσικές στάσεις της γιόγκα και μερικές... ακροβατικές. Οι ανάσες είναι η αρχή και το τέλος της προπόνησης, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά από τη γιόγκα. Δημιουργός της antigravity είναι ο Christopher Harrison και τα οφέλη της, όπως θα δείτε παρακάτω είναι πολλά.

Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, αισθανθήκαμε μία αποσυμφόρηση και όσο και αν σας φαίνεται κάπως αστείο, νιώσαμε πως πήραμε μερικούς πόντους παραπάνω(αυτό μας ενθουσίασε πραγματικά). Οι μύες του σώματός μας δούλευαν διαρκώς, αλλά και οι μύες του γέλιου δεν έμειναν παραπονεμένοι. Γίναμε ας το πούμε και πάλι παιδιά και όταν ακούσαμε τα οφέλη της, καταλάβαμε πως η φήμη της δεν έχει διαδοθεί... τυχαία.

tonia3 9a880

Και ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός όλων των γυναικών; Και φυσικά ο χρόνος, ο οποίος παίρνει σιγά σιγά τη νεότητα από πάνω μας. Η antigravity γιόγκα όμως είναι εδώ για να νικήσει τη γήρανση και να δώσει ελαστικότητα στους μύες μας. Ενδυναμώνει ταυτόχρονα όλο το σώμα και αναζωογονεί το κυκλοφοριακό μας σύστημα.

Και ο φόβος όμως εξαλείφεται ως συναίσθημα και βελτιώνεται η αυτοεκτίμησή μας. Αν πάλι, υποφέρετε από αρθρίτιδα, το είδος αυτός της γυμναστικής θα σας ανακουφίσει στο έπακρον. Όπως μας είπε και η δασκάλα, όλη η σπονδυλική στήλη ευθυγραμμίζεται από την αρχή και εκκρίνονται ορμόνες χαράς.

Εμείς, λοιπόν γίναμε για λίγο παιδιά πάνω στην αιώρα και σας συμβουλεύουμε να το δοκιμάσετε και εσείς! Η ηλικία δεν παίζει καμία σημασία και αυτό σας το λέμε για να «σβήσουμε» κάθε σας... δισταγμό!

tonia1 d73e1

Η Αντωνία Τέτου σε εναέριες στιγμές

Ευχαριστούμε πολύ την Αντωνία Τέτου για όλα όσα μας έμαθε και για τη θετική ενέργεια που μας μετέφερε!

tonia2 c34a1