Τips για να επιλέξεις τα σωστά αθλητικά παπούτσια που ταιριάζουν στις ανάγκες σου!

Τips για να επιλέξεις τα σωστά αθλητικά παπούτσια που ταιριάζουν στις ανάγκες σου!

Συμβουλές για να βρεις τα... ιδανικά για εσένα παπούτσια

Το γνώριζες πως πρέπει να αντικαθιστάς τα αθλητικά σου παπούτσια μετά από 350-400χλμ χρήσης; Και θα μου πεις πώς θα το καταλάβεις; Θα μετράς χιλιόμετρα; Όχι βέβαια! Ένας απλός τρόπος είναι να ελέγχεις το πίσω μέρος του πέλματος - αν είναι φθαρμένο τότε θέλει αλλαγή! Επίσης, αν τα παπούτσια σας δεν είναι το ίδιο υποστηρικτικά τότε πρέπει να αντικατασταθούν σύντομα.


Πάμε, λοιπόν, να δούμε πώς θα διαλέξεις τα κατάλληλα για εσένα αθλητικά παπούτσια:

largekuyk 47310


- Πρώτο και βασικότερο είναι να γνωρίζεις τη χρήση του. Τι εννοούμε; Άλλα παπούτσια πρέπει να επιλέξεις για τρέξιμο, άλλα για τένις, άλλα για cross fit. Κάθε άθλημα απαιτεί τα αντίστοιχα παπούτσια. Ζήτα την βοήθεια του πωλητή και δέξου τις συμβουλές του.
- Τα σωστά αθλητικά παπούτσια είναι αυτά που εφαρμόζουν άψογα στο πόδι σου. Δε θα πρέπει να σου είναι μεγάλα, αλλά ούτε να πιέζουν τα δάχτυλά σου. Εάν υπάρχει περίπου ένα δάκτυλο διάστημα μεταξύ του ποδιού και του τέλους του παπουτσιού σου τότε έχεις βρει το ιδανικό!
- Έλεγξε τον πάτο των παπουτσιών για να βεβαιωθείς ότι είναι κατάλληλα για τις ανάγκες σου. Συμβουλέψου τον πωλητή και ρώτα τον για την τεχνολογία τους. Όσα έχουν τζελ, φρέον ή αέρα παρέχουν επιπρόσθετη στήριξη και καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών.
- Αναζήτησε ένα παπούτσι που να ταιριάζει απόλυτα στο σχήμα του ποδιού σου. Έλεγξε την καμάρα του ποδιού σου και επέλεξε τα αθλητικά που θα σου παρέχουν καλή στήριξη.
- Η πίεση στα πόδια κατά τη διάρκεια της ημέρας προκαλεί πρήξιμο στο κάτω μέρος των ποδιών. Αυτό τι σημαίνει; Μα φυσικά πως θα πρέπει να πας να αγοράσεις αθλητικά κατά το τέλος της ημέρας, τότε που τα πόδια σου είναι ήδη πρησμένα. Μόνο έτσι θα βρεις το πιο άνετο για εσένα ζευγάρι.
- Μην αγοράσεις αθλητικά παπούτσια αν δεν τα έχεις δοκιμάσει με χοντρές κάλτσες και αν δεν τα έχεις περπατήσει. Δοκίμασέ τα και περπάτησε μέσα στο κατάστημα για λίγα λεπτά.