Οι 3 απλές ασκήσεις που πρέπει να κάνεις τακτικά για να αποκτήσεις τέλειο κορμί!

Οι 3 απλές ασκήσεις που πρέπει να κάνεις τακτικά για να αποκτήσεις τέλειο κορμί!

Για τέλεια χέρια, κοιλιά, γλουτούς και μηρούς

Το καλοκαίρι είναι ένα βήμα μακριά και η ώρα του μπικίνι πλησιάζει! Κάθε Μάιο μας πιάνει ταραχή με τα κιλά μας και κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να αδυνατίσουμε –έστω και τελευταία στιγμή!

Το διάστημα αυτό οι περισσότερες από εμάς ξεκινάμε πιο προσεκτική διατροφή και φυσικά εντατική γυμναστική. Αν ανήκεις κι εσύ στο group «πιστεύω στο θαύμα έστω και την τελευταία στιγμή», τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Οι παρακάτω ασκήσεις είναι μεν απλές, αλλά είναι σούπερ αποτελεσματικές. Ακολούθησέ τις και θα καταφέρεις να γυμνάσεις άψογα τα χέρια, την κοιλιά, τους γλουτούς και τους μηρούς σου (χωρίς... ακροβατικά και περίεργες ασκήσεις). Πάμε να τις δούμε:

1. Squats

women squatting body weight squat 700x467 1ef8c


Τα πέλματά σου θα πρέπει να είναι τοποθετημένα στο άνοιγμα των ώμων σου και ο κορμός σου να είναι ευθυγραμμισμένος με τους ώμους σου. Κοιτάς μπροστά και με τεντωμένα χέρια (για καλύτερη ισορροπία και διατήρηση της σωστής θέσης) κατεβαίνεις όσο πιο χαμηλά μπορείς. Κατά την εκτέλεση των ημικαθισμάτων μην ξεχνάς να σφίγγεις καλά τους γλουτούς και την κοιλιά σου. Επιπλέον, πρόσεχε όταν λυγίζεις τα γόνατά σου να μην περνούν τις μύτες των ποδιών σου. Κάνε 3 σετ των 20 επαναλήψεων!

2. Σανίδα

0905 poster plank a7a47


Ξάπλωσε σε ένα χαλάκι και στήριξε το σώμα σου στους πήχεις (σε γωνία 90 μοιρών). Οι αγκώνες σου θα πρέπει να βρίσκονται κοντά στον κορμό σου, ακριβώς στο ύψος των ώμων σου. Σήκωσε τον κορμό σου με προσοχή και στηρίξου στις άκρες των δαχτύλων των ποδιών σου. Στόχος σου είναι να σχηματίσεις μια ευθεία από τους ώμους σου μέχρι τους αστραγάλους σου. Κατά την εκτέλεση της άσκησης φρόντισε να σφίγγεις πολύ καλά όλο σου το σώμα και ιδιαίτερα την περιοχή της κοιλιάς. Μείνε σε αυτή τη στάση για όσο αντέξεις. Επανάλαβε τουλάχιστον 5 φορές!

3. Push-ups

1006 pushup b8a6f

Στηρίξου στα ακροδάχτυλα των ποδιών σου (τα οποία θα πρέπει να είναι ανοιγμένα στο εύρος των ώμων σου) και στις παλάμες σου (οι οποίες θα πρέπει να κοιτούν μπροστά και να είναι ανοιγμένες στο ύψος των ώμων σου). Τα πόδια, οι γοφοί και η πλάτη σου θα πρέπει να βρίσκονται σε μια ευθεία. Κατά την εκτέλεση της άσκησης φρόντισε να αφήνεις όλο το βάρος σου στα χέρια σου και να μην... κλέβεις με άλλο μέρος του σώματός σου. Τα πόδια σου θα πρέπει να είναι πολύ καλά τεντωμένα και το κεφάλι σου να κοιτά κάτω. Κατέβα, λοιπόν, αργά έως ότου το στήθος σου πλησιάσει το δάπεδο. Εισπνέεις στο κατέβασμα και εκπνέεις κατά το ανέβασμα. Κάνε 3 σετ των 12 επαναλήψεων!

Διάβασε ακόμα

Οι 2 top ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά και μέση-δαχτυλίδι!