Κυτταρίτιδα: Ανατρέπουμε 5 μύθους γύρω από τον μεγαλύτερο εχθρό μας

Γωγώ Φούντα
Κυτταρίτιδα: Ανατρέπουμε 5 μύθους γύρω από τον  μεγαλύτερο εχθρό μας

Εσείς τα ξέρατε όλα αυτά;

Το κεφάλαιο κυτταρίτιδα για εμάς τις γυναίκες δεν κλείνει ποτέ, είτε είναι καλοκαίρι είτε είναι χειμώνας. Μπορεί να μας καταστρέψει τις διακοπές, να μας ρίξει την ψυχολογία και να μας δημιουργήσει αμέτρητες ανασφάλειες απλά και μόνο επειδή υπάρχει. Νομίζετε όμως ότι ξέρετε καλά τον μεγαλύτερο γυναικείο εχθρό; Παρακάτω σας ανατρέπουμε 5 μύθους που είμαστε σίγουροι ότι πιστεύατε, γιατί αν δεν ξέρεις τον εχθρό σου σαν την παλάμη του χεριού σου, τότε καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου!

1. Οι λεπτές γυναίκες δεν έχουν κυτταρίτιδα: Ένα θα σας πούμε και μην το ξεχάσετε ποτέ: Το μόνο κοινό που έχει η λεπτή, η αθλητική και η παχουλή γυναίκα στον πλανήτη γη, εκτός φυσικά από τα ανατομικά χαρακτηριστικά, είναι η κυτταρίτιδα! Έκπληξη!

2. Η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει την κυτταρίτιδα: Μέγα λάθος! Μη σας πούμε ότι αν τα κιλά χαθούν απότομα και χωρίς να συνδυαστεί η άσκηση, τότε πιθανόν το πρόβλημα να επιδεινωθεί κιόλας.

3. Η κυτταρίτιδα είναι κληρονομική: Σταματήστε να κατηγορείτε την μαμά σας για το φλοιό πορτοκαλιού διότι η κληρονομικότητα είναι το τελευταίο που μπορούμε να κατηγορήσουμε. Πολύ πριν από αυτή έρχεται το στρες, η κακή διατροφή, οι ορμονικές διαταραχές και φυσικά η έλλειψη άσκησης.

4. Υπάρχει κρέμα να την εξαφανίζει 100%: Υπάρχουν κρέμες που την μειώνουν αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να την εξαφανίσουν. Αυτό φυσικά συμβαίνει γιατί η κυτταρίτιδα δεν έχει να κάνει με την επιφάνεια του δέρματος αλλά με τις εσωτερικές του στιβάδες. Δυστυχώς!

5. Μόνο οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας έχουν κυτταρίτιδα: Ναι καλά θα θέλαμε! Έχει παρατηρηθεί μάλιστα, ότι όσο μεγαλώνει η γυναίκα τόσα περισσότερα πράγματα κάνει για τον εαυτό της και άρα το κορμί της διατηρείται σε καλύτερη κατάσταση. Οπότε, μην πέφτετε στην παγίδα της νιότης και καταβροχθίζετε σουβλάκια και γλυκά δίχως αύριο, γιατί το πολύ σε 5 χρόνια το σώμα σας θα ανταποδώσει. Και δεν θα σας αρέσει.

Διαβάστε ακόμη:

Reese Witherspoon: Αποκτήστε τους τέλειους μηρούς της με μια μόνο άσκηση στο σπίτι

Πρωινή γυμναστική: 3 λόγοι που θα σε πείσουν να το τολμήσεις