Πώς θα καταφέρεις να μην πάρεις κιλά μέσα στις γιορτές;

Ερμιόνη Σαρρή
Πώς θα καταφέρεις να μην πάρεις κιλά μέσα στις γιορτές;

Οι αγαπημένες γιορτές μικρών και μεγάλων πλησιάζουν και έχεις ήδη αγχωθεί για τα κιλά που θα πάρεις. Ο μέσος άνθρωπος σύμφωνα με έρευνες κατα την διάρκεια των χριστουγεννιάτικων γιορτών, αυξάνει το βάρος του 1,5 με 2 κιλά. Φέτος, όμως, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς καθώς εσύ θα κάνεις την διαφορά!

Ακολούθησε τα παρακάτω tips και θα χωράς και μετά τις γιορτές στο skinny jean σου .

-Πρώτα από όλα μην φας σαν να μην υπάρχει αύριο, γιατί δυστυχώς υπάρχει, και θα ακολουθήσουν αρκετά εορταστικά δειπνα με συγγενείς και φίλους μέχρι το τέλος των γιορτών. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι επιλεκτική. Άφησε, για παράδειγμα, το ψωμί και τους ξηρούς καρπούς στην άκρη αφού ξέρεις πολύ καλά πως θα σε γεμίσουν θερμίδες και δεν θα σε ικανοποιήσουν γευστικά. Προσπάθησε να γευτείς με μέτρο φαγητά που δεν τρως κάθε μέρα. Η γαλοπουλα χωρίς την πέτσα είναι μια ιδανική επιλογή. Φιλική συμβουλή. Οι 4 κουταλιές της σούπας γέμιση είναι υπεραρκετές. Απόλαυσε κάθε μπουκιά που έχεις στο πιάτο σου, μάσα όσο πιο αργά μπορείς και δεν χρειάζεται να γεμίσεις το πιάτο σου δευτερη φορά. Ναι, καλά το άκουσες. Πρέπει να αντισταθείς. Και βέβαια μην ξεχάσεις την σαλάτα, η οποία θα σε χορτάσει και δεν θα σου προσδώσει πολλες θερμίδες. Άλλωστε τα έχεις ακούσει πολλές φορές αυτό για το εικοσαλεπτο που χρειάζεται ο εγκέφαλος για να δώσει το σημα του κορεσμού.. Είναι αλήθεια!!!!

Bonus tip:Μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου μια τσίχλα μέντα, μετά το γεύμα. H μεντα θα σου αλλάξει την γεύση και θα σταματήσεις το άσκοπο τσιμπολόγημα.

-Μην μείνεις όλη την ημερα νηστική. Το ξέρω το έχεις κάνει, όλες μας άλλωστε αλλά ... ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να λιμοκτονείς μέχρι το το βράδυ και να τρως μετά τεράστιες ποσότητες. Μάθε όμως και αυτό.Όταν τρώμε γρήγορα και μεγάλες ποσότητες μετά απο πολλές ώρες νηστείας, ανεβαίνουν απότομα τα επίπεδα της γλυκόζης , έχουμε απότομη έκκριση ινσουλίνης και όλο αυτό οδηγεί στην εναπόθεση λίπους. Τι μπορείς να κάνεις; Nα φας μια ωραία σαλάτα με τόνο ή μία ομελέτα για μεσημεριανό και έπειτα να γευτείς με μέτρο τα βραδινα εδέσματα.

-Τέλος, μην σταματάς να χορεύεις! Η πολυθρόνα είναι ο χειρότερος «εχθρός» του μεταβολισμού, οπότε ψάξε αφορμές να είσαι σε κίνηση. Πήγαινε με τα πόδια για τα χριστούγεννιατικα ψώνια, ξέχνα το ασανσέρ για τις ημέρες των γιορτών και μην ξεχνάς ότι ο χορός είναι μία από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις. Μας φτιάχνει και την ψυχολογία.

Ο,τι και να γίνει πάντως να περάσεις υπέροχες γιορτές και να μην ξεχνάς να είσαι ο εαυτός σου.

Καρτσωνάκη Χριστινα Bsc, MscΚλινικη διαιτολογος διατροφολόγος

Μόνιμος συνεργάτης στο κέντρο χορού και ψυχολογίας dance your soul

kartsonakixristol@yahoo.gr

www.Danceyoursoul.gr