Τρία γευστικά (και με λίγες θερμίδες) smoothies για τα πρωινά που δεν έχεις χρόνο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Τρία γευστικά (και με λίγες θερμίδες) smoothies για τα πρωινά που δεν έχεις χρόνο

Διάλεξε αυτό που σου αρέσει περισσότερο

Το πρωινό ξύπνημα σίγουρα δεν είναι και πολύ το φόρτε μας και σίγουρα δεν είμαστε μόνο εμείς που το μισούμε. Εάν μάλιστα ξεκινάς πολύ νωρίς και τη δουλειά σου, τότε έχεις κάθε λόγο για να θες να σπάσεις το ξυπνητήρι σου κάθε φορά που το ακούς να χτυπάει.

Και φυσικά μέσα σε όλα αυτά και αφού κουτουλάς από τη νύστα και την κούραση δεν προλαβαίνεις να φας και πρωινό. Το δεχόμαστε και σε κατανοούμε και γι’ αυτό βρήκαμε για σένα 3 πολύ εύκολα smoothies με φρούτα. Έτσι θα έχεις και χρόνο για πρωινό και περισσότερη ενέργεια.

#1. Smoothie με Acai berry, ρόδι και βατόμουρο

Το υλικό που θα σου δώσει ενέργεια; Μα φυσικά το ρόδι που περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά. Θα χρειαστείς λίγα μούρα Acai, ένα ρόδι και μερικά κατεψυγμένα βατόμουρα. Τα βάζεις όλα μαζί στο μπλέντερ, ανακατεύεις για λίγα λεπτά και αδειάζεις σε ένα ποτήρι. Δεν θα χρειαστείς καθόλου πάγο μιας και τα κατεψυγμένα βατόμουρα θα το διατηρήσουν δροσερό και παχύρευστο.

 2127728 1490096926.640x0c

#2. Smoothie με πορτοκάλι και κουρκούμι

Παρά το γεγονός πως το συγκεκριμένο smoothie έχει πολλές εξωτικές γεύσεις, ο ήρωας σε αυτό το ρόφημα είναι και πάλι το πορτοκάλι. Θα χρειαστείς τον χυμό ενός πορτοκαλιού, νερό καρύδας, ένα καρότο, ένα μάνγκο, εκχύλισμα βανίλιας, κουρκούμι, σκόνη Maca και λίγο αλάτι. Τα ανακατεύεις στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και προσθέτεις και πάγο για να είναι πιο δροσερό.
Το θετικό σε αυτό το smoothie είναι η σκόνη maca, η οποία περιέχει πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που θα σε κρατήσουν χορτάτη μέχρι την ώρα του μεσημεριανού σου γεύμα.

 2127723 1490096726.640x0c

#3. Smoothie με μάνγκο

Μπορεί να πιστεύεις πως το σημαντικότερο υλικό σε αυτό το smoothie είναι το μάνγκο, αλλά πέφτεις έξω γιατί περιέχει και μέλι το οποίο το κάνει πιο γευστικό και δυναμωτικό. Πάρε το μπλέντερ σου και βάλε μέσα ένα μάνγκο κομμένο σε κομμάτια, κατεψυγμένες φράουλες, φιλτραρισμένο νερό και χυμό από ένα lime, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Το καλύτερο από όλα; Το μάνγκο περιέχει απίστευτη ποσότητα βιταμίνης E και μάλιστα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το περισσευούμενο μείγμα σαν μάσκα προσώπου. Άφησε το λίγο και στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο νερό.