Μόλις βρήκαμε το ρόφημα με τις μηδενικές θερμίδες που πρέπει να πίνεις (αν δεν το κάνεις ήδη)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Μόλις βρήκαμε το ρόφημα με τις μηδενικές θερμίδες που πρέπει να πίνεις (αν δεν το κάνεις ήδη)

Plus: 4 ακόμη οφέλη του που ίσως δεν γνώριζες

Το καλοκαίρι είναι πια μια ανάσα μακριά μας -έναν μήνα για την ακρίβεια- και οι προσπάθειες μας να χάσουμε βάρος και να αποκτήσουμε το τέλειο beach body γίνονται όλο και πιο εντατικές. Και αν μέχρι σήμερα νόμιζες πως τα ήξερες όλα γύρω από αυτό το θέμα, τότε κάνεις ένα πολύ μεγάλο λάθος γιατί εμείς μόλις βρήκαμε το καλύτερο ρόφημα που πρέπει να πίνεις και το οποίο έχει μηδενικές θερμίδες.

Αν πίστευες πως το πράσινο τσάι είναι αυτό που μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος και να αποτοξινωθείς, δεν είχες άδικο, όμως υπάρχει κάτι ακόμη το οποίο δεν έχει καθόλου θερμίδες και το προτιμάει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού των ανατολικών χωρών. Και αυτό δεν είναι άλλο από το μαύρο τσάι.

Το μαύρο τσάι αν το πιεις σκέτο έχει μηδενικές θερμίδες και είναι σίγουρα αυτό ακριβώς που χρειάζεται να προσθέσεις στο καθημερινό σου διατροφολόγιο. Αν προσθέσεις λίγο γάλα στο τσάι σου, να ξέρεις πως έχει γύρω στις 13 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Τέσσερα φλιτζάνια τσαγιού με γάλα να ξέρεις πως παρέχουν το 21% της καθημερινής πρόσληψης ασβεστίου που χρειάζεσαι.

Είναι πλούσιο σε μέταλλα, όπως το μαγγάνιο και το κάλιο, φυσική πηγή φθορίου, ενώ περιέχει και λιγότερο από το μισό ποσοστό της καφεΐνης, που βρίσκεται σε ένα φλιτζάνι καφέ.
Εκτός από τα παραπάνω, το μαύρο τσάι έχει 4 ακόμη οφέλη που ίσως δεν γνώριζες.

#1. Κάνει καλό στην καρδιά
Πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν, πως η κατανάλωση τριών έως τεσσάρων φλιτζανιών τσαγιού την ημέρα (περίπου δύο κούπες) θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο της καρδιακής προσβολής κατά 11%, ενώ σε μερικές μελέτες μέχρι και 70%.

#2. Βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία
Πρέπει να σηκωθείς νωρίς το πρωί; Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις λογικά θα είναι να πιεις καφέ. Άλλαξε αυτή σου τη συνήθεια σε τσάι και δες γρήγορα τις αλλαγές στην υγεία σου. Μία ανασκόπηση 23 δημοσιευμένων μελετών σχετικά με τον αντίκτυπο της καφεΐνης στη γνωστική λειτουργία βρήκε οφέλη στη διάθεση, την εγρήγορση και τις ψυχικές επιδόσεις. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι τα φλαβονοειδή (ένας τύπος αντιοξειδωτικού) μπορεί να συμβάλουν στην τόνωση της δύναμης του εγκεφάλου, με την προώθηση καλύτερης ροής αίματος γύρω από αυτόν.

#3. Είναι καλό για την στοματική υγιεινή
«Το μαύρο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της δημιουργίας πλάκας», δηλώνουν οι ειδικοί. Φυσικά αυτό συμβαίνει αν δεν προσθέσεις ζάχαρη! Οι πολυφαινόλες στο μαύρο τσάι έχουν δείξει ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων στο στόμα, συμβάλλοντας στην πρόληψη της δημιουργίας πλάκας, κακοσμίας και εξάλειψης των λοιμώξεων. Ωστόσο, πάντα να θυμάσαι να βουρτσίζεις τα δόντια σου, γιατί το μαύρο τσάι μπορεί να αφήσει λεκέδες.

#4. Καταπολεμά την εμφάνιση του καρκίνου
Η κύρια πηγή φλαβονοειδών στην καθημερινή μας ζωή είναι το μαύρο τσάι, τα εσπεριδοειδή και οι χυμοί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να συνεχίσουμε τη ζυθοποιία! Στην πραγματικότητα, τα πλούσια φλαβονοειδή που περιέχονται στο τσάι έχουν δείξει ότι μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου των ωοθηκών.
Μόλις με μερικά φλιτζάνια την ημέρα θα μπορούσατε να μειώσετε τον κίνδυνο κατά 30%.