5 τροφές για νεανική επιδερμίδα κάθε μέρα και όλη μέρα

Ερμιόνη Σαρρή
5 τροφές για νεανική επιδερμίδα κάθε μέρα και όλη μέρα

Πώς να διώξεις τρώγοντας τις ρυτίδες από την ζωή σου!

Πλησιάζω τα τριάντα (Οhhhh mama) και φυσικά ο φόβος της ρυτίδας καραδοκεί στο μυαλό μου. Δεν είμαι από εκείνες που φοβάμαι μην τυχόν και γεράσω αλλά όσο να είναι όλες μας έχουμε το άγχος της «γερασμένης επιδερμίδας». Δε θέλουμε να φαίνεται κουρασμένη, άτονη, θαμπή και να μαρτυρά πως είμαστε δέκα χρόνια μεγαλύτερες.

Εκτός, φυσικά, από όλες τις beauty ρουτίνες που ακολουθείς, έχω να σου προτείνω και μερικές τροφές που πρέπει να εντάξεις καθημερινά στην διατροφική σου ρουτίνα για να κρατήσεις το δέρμα σου και το πρόσωπο σου (βασικά) νεανικό.

Σκόρδο: Μπορεί να είναι λίγο πικάντικο αλλά τη δουλίτσα του την κάνει και μάλιστα πολύ καλά. Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα και ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν στην προστασία του δέρματός μας από τις ελεύθερες ρίζες, τα ασταθή μόρια που διασπούν το κολλαγόνο.

Raspberries: Τα συγκεκριμένα φρούτα έχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά, τα οποία και μάλιστα προστατεύουν την επιδερμίδα σου και δεν αφήνουν τις ρυτίδες να εμφανιστούν τόσο εύκολα (και γρηγορότερα από όσο πρέπει).

Σολωμός: Η τροφή αυτή είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά τα οποία αποτρέπουν την εμφάνιση ξηροδερμίας. Συνίσταται ψάρι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Ελαιόλαδο: Το έχουμε πλούσιο στην Ελλάδα και για αυτό δεν πρέπει να λείπει από κάποιο καθημερινό σου γεύμα ή δείπνο. Η βιταμίνη Ε και οι πολυφαινόλες βοηθούν επίσης το δέρμα να δείχνει νεανικό.

Γιαούρτι: Το αγαπημένο στους περισσότερους γιαούρτι είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α, η οποία βοηθάει στην ανανέωση και ανάπλαση της επιδερμίδας. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι λόγω των προβιοτικών που περιέχει βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής. Μήπως να το ξανασκεφτούμε;