Θαυματουργές τροφές για κάθε οργανικό σου πρόβλημα

Θαυματουργές τροφές για κάθε οργανικό σου πρόβλημα

Στο ψυγείο σου βρίσκονται όλες οι λύσεις!

ΑΝ... η αναπνοή σου μυρίζει σκόρδο και σε 5 λεπτά πρέπει να μπεις στο meeting
Η ΛΥΣΗ: Μήλο
Δε φταις εσύ που η σος στη μπαγκέτα σου περιείχε διάφορα... μυρωδικά. Το κακό έγινε και τώρα πρέπει να το σώσεις άμεσα. Επειδή τα τρόφιμα δεν έχουν εξελιχθεί ακόμα ώστε να μας προειδοποιούν για το πώς θα μυρίζουμε αφού τα φάμε, τα φρούτα έρχονται να δώσουν τη λύση. Ειδικά τα εσπεριδοειδή ενεργοποιούν τους σιελογόνους αδένες οι οποίοι εξουδετερώνουν την κακοσμία. Δεν εννοούμε φυσικά ότι αντικαθιστούν το βούρτσισμα αλλά σίγουρα είναι μια καλή λύση ανάγκης όταν θέλουμε να φιλήσουμε κάποιον κολασμένα.

shutterstock 566403199

ΑΝ... φτάνεις σπίτι σε 30 λεπτά αλλά πρέπει να φας κάτι τώρα
Η ΛΥΣΗ... Μπανάνα
Αν έχουν περάσει πάνω από τρεις ώρες από την τελευταία φορά που έφαγες, ένα σνακ θα μειώσει τις λιγούρες. Μια μεγάλη μπανάνα θα σου δώσει 21γρ. ζάχαρης, ποσότητα αρκετή για να σε κρατήσει τουλάχιστον μισή ώρα. Η σουκρόζη, η γλυκόζη και η φρουκτόζη ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου, δίνοντάς σου ενέργεια ενώ οι ίνες που περιέχει κάνουν καλό και στους μύες σου. Μην τη σνομπάρεις λοιπόν.

ΑΝ... υποφέρεις από δυσπεψία
Η ΛΥΣΗ... Αποβουτυρωμένο γάλα
Ή γάλα σόγιας, αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη. Γενικά, το αποβουτυρωμένο γάλα περιέχει αλκαλικά στοιχεία τα οποία εξουδετερώνουν τα οξέα στο στομάχι. Αντίθετα, το πλήρες γάλα δημιουργεί ακόμη περισσότερα.

ΑΝ... νιώθεις ότι θες να φας τα πάντα μετά από μια πολύωρη πτήση
Η ΛΥΣΗ... Βραστά λαχανικά
Οι μόνες επιλογές σου μέσα στο αεροπλάνο ήταν κρέας ή λαχανικά, επομένως τώρα σκέφτεσαι όλα τα φαγητά και σου τρέχουν τα σάλια. Κακώς. Ό,τι κι αν φας, θα έχει την ίδια γεύση που θα είχε και πριν το ταξίδι σου. Προτίμησε κάτι που να περιέχει αρκετό νερό όπως σούπες, ή βραστά λαχανικά, τα οποία θα σε φουσκώσουν και θα σε χορτάσουν.

ΑΝ... μόλις πέρασες γαστρεντερίτιδα και δεν θες να το διακινδυνεύσεις
Η ΛΥΣΗ... Σούπα
Μετά από μια δηλητηρίαση/γαστρεντερίτιδα κ.λπ. αρχίζει σιγά σιγά να σου αρέσει και πάλι η σκέψη του φαγητού. Σε αυτή τη φάση χρειάζεσαι αλάτι, θερμίδες και όχι πολλά λίπη. Δοκίμασε να φας μια σούπα με noodles ή μια κοτόσουπα. Το σημαντικό είναι να αποφύγεις τις κρεμώδεις υφές, αφού όταν έχεις ένα στομαχικό πρόβλημα, χάνεις τα ένζυμα που χωνεύουν το γάλα. Μείνε μακριά απ' τη λακτόζη, η οποία θα σου δημιουργήσει ανεπιθύμητες παρενέργειες (βλέπε διάρροια).

ΌΤΑΝ ΜΙΑ ΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Για πιο εύκολο και καλύτερο ύπνο, πρέπει να συνδυάσεις πρωτεΐνες με υδατάνθρακες. Η πρωτεΐνη περιέχει τρυπτοφάνη, η οποία ξεγελά τον εγκέφαλό σου ώστε να νυστάξει, όμως τα υπόλοιπα αμινοξέα που περιέχει μπορεί να τη σαμποτάρουν. Γι΄αυτό ακριβώς χρειάζεσαι και τους υδατάνθρακες, οι οποίοι θα ανεβάσουν την ινσουλίνη σου και θα εξουδετερώσουν τα αμινοξέα της πρωτεΐνης, εκτός της τρυπτοφάνης. Δοκίμασε λοιπόν ένα σάντουιτς με γαλοπούλα ή ένα γιαούρτι με ηλιόσπορους.