5 τροφές που μπορείς να φας πριν από μία πτήση

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 τροφές που μπορείς να φας πριν από μία πτήση

Ένα ταξίδι με αεροπλάνο πάντα μας προκαλεί λίγο περισσότερο άγχος απ’ ότι όταν πηγαίνουμε κάπου με πλοίο ή ακόμη και με αυτοκίνητο. Βέβαια εκτός από το άγχος αυτό –ειδικά αν ταξιδεύεις πρώτη φορά- έχεις και το άγχος ή μάλλον την έγνοια για το τι μπορείς να φας πριν την πτήση σου. Και κάπως έτσι καταλήγεις να μπαίνεις στο αεροπλάνο με άδειο στομάχι.

Μεγάλο λάθος, γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να φας και να σου κάνουν καλό. Χαρτί και στυλό λοιπόν για να σημειώσεις.

#1. Νερό (φυσικά)
Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση. Η καλύτερη άμυνα ενάντια σε αυτό το άσχημο συναίσθημα που νιώθεις πριν και μετά από μία πτήση είναι το νερό. Η πολύ ξηρή ατμόσφαιρα της καμπίνας του αεροπλάνου λειτουργεί σαν σφουγγάρι στο σώμα σου γι’ αυτό δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχεις μαζί σου από ένα μπουκάλι νερό.

#2. Πορτοκάλια
Τα πορτοκάλια είναι γεμάτα με βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα καθώς βρίσκεσαι στον αέρα, κάτι που βασικά μοιάζει σαν ένα πιάτο βακτηρίων. Επιπλέον τα πορτοκάλια είναι μία ακόμη πηγή ενυδάτωσης.

#3. Τσάι
Αν πραγματικά θέλεις να αποφύγεις την καφεΐνη κατά τη διάρκεια μιας πτήσης γιατί θα σε αφυδατώσει, το τσάι είναι μία πολύ καλή εναλλακτική, εάν δεν είσαι ικανοποιημένη με το νερό.

#4. Γιαούρτι
Κανόνικα δεν συνιστάται να τρως γαλακτοκομικά προϊόντα πριν από μία πτήση αλλά το γιαούρτι έχει κάποια υγιεινά οφέλη που υπερβαίνουν τους κινδύνους των γαλακτοκομικών προϊόντων. Το γιαούρτι συνήθως περιέχει πρωτείνες, οι οποίες μπορούν να σε κρατήσουν γεμάτη και με πολλή ενέργεια κατά τη διάρκεια της πτήσης.

#5. Μπανάνες
Το να ταξιδεύεις με αεροπλάνο είναι αρκετά άβολο -καθόλου χώρος για τα πόδια, άνθρωποι που ρίχνουν τις θέσεις τους προς τα πίσω «εγκλωβίζοντας» σε- οπότε καταλαβαίνεις πως το τελευταίο πράγμα για το οποίο πρέπει να ανησυχείς είναι οι κράμπες στα πόδια.Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, το οποίο δρα κατά των κραμπών και μεταφέρει φυτικές ίνες στον οργανισμό σου που μπορούν να σε κρατήσουν γεμάτη.