Θες να χάσεις βάρος; Το μυστικό είναι πιο απλό απ’ όσο νόμιζες

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Θες να χάσεις βάρος; Το μυστικό είναι πιο απλό απ’ όσο νόμιζες

Θέλουμε λίγο την προσοχή σου

Πόσες φορές στην αρχή μιας σεζόν (από Σεπτέμβρη δηλαδή) ή όταν μπαίνει η νέα χρονιά δεν έχεις σκεφτεί κι έχεις πει πως θα ξεκινήσεις επιτέλους δίαιτα για να χάσεις εκείνα τα περιττά κιλά που έχεις πάρει και να ενδυναμώσεις το σώμα σου; Την απάντηση θα σου την δώσουμε εμείς: πολλές φορές ή καλύτερα άπειρες.

Υπάρχει όμως τρόπος για να χάσεις βάρος και το μυστικό είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο νόμιζες. Δες παρακάτω 5 tricks που θα σε βοηθήσουν.

#1. Αν δεν σ’ αρέσει η γυμναστική, 30 λεπτά είναι αρκετά
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης ανακάλυψαν πως το να ασκείσαι για 30’ την ημέρα, σε βοηθάει να χάσεις 25% περισσότερο βάρος από ότι αν γυμνάζεσαι για μία ολόκληρη ώρα.

#2. Απόφυγε να τρως μπροστά στον υπολογιστή ή την τηλεόραση
Σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό Clinical Nutrition οι τηλεοπτικές διαφημίσεις φαγητών, ιδιαίτερα των junk food, αυξάνει την όρεξη μας και μας κάνει να τρώμε σε υπερβολικό βαθμό. Επίσης, όταν τρώμε μπροστά από τον υπολογιστή ή την τηλεόρασή μας δε δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στο φαγητό μας και έτσι καταλήγουμε να μην ξέρουμε την ποσότητα που φάγαμε.

#3. Φάε περισσότερο γιαούρτι και ξηρούς καρπούς
Σύμφωνα με μία έρευνα του Harvard, το να τρως γιαούρτι και ξηρούς καρπούς είναι πιο αποτελεσματικό στον αγώνα της απώλειας βάρους, από το να τρως φρούτα και λαχανικά.

#4. Καυτερές πιπεριές και μπαχαρικά
Το να καταναλώνεις chili και άλλες καυτερές πιπεριές σε βοηθάει επίσης να χάσεις κιλά, καθώς επιταχύνουν τον μεταβολισμό σου. Το ίδιο ισχύει και με το πιπέρι καγιέν, το οποίο μειώνει την όρεξη και καίει τις θερμίδες πιο γρήγορα, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Purdue.

#5. Πιες νερό
Αυτό κρατάει το σώμα σου ενυδατωμένο, δημιουργεί κορεσμό και επιταχύνει το μεταβολισμό σου, κάτι που σε βοηθά να χάσεις βάρος. Μια κλινική δοκιμή που παρουσιάστηκε σε ένα meeting της American Chemical Society επιβεβαίωσε ότι το να καταναλώνεις δύο ποτήρια νερό πριν από το φαγητό, σε βοηθάει να χάσεις βάρος και να καταπολεμήσεις την παχυσαρκία.