Να τι θα συμβεί στο κορμί σου αν κόψεις ή μειώσεις τη ζάχαρη!

Διονυσία Ζαπατίνα
Να τι θα συμβεί στο κορμί σου αν κόψεις ή μειώσεις τη ζάχαρη!

Δεν είναι μόνο θέμα διατροφής ή δίαιτας. Η κατανάλωση της ζάχαρης, αν και δεν το περιμένεις, επηρεάζει τελικά πολύ περισσότερες λειτουργίες του οργανισμού σου απ’ όσες φανταζόσουν και φανταζόμασταν.

Και αυτό φαίνεται από τα οφέλη στον οργανισμό σου από την απλή μείωση της κατανάλωσής της. Δες λοιπόν τι έχεις να κερδίσεις!

1. Θα έχεις πιο καθαρό δέρμα
Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης ενισχύει τα προβλήματα ακμής. Αποφεύγοντας την ζάχαρη ταυτόχρονα βοηθάς το δέρμα σου να καταπολεμήσει την ακμή. Λιγότερη ζάχαρη, λοιπόν, πιο καθαρό δέρμα!

sugar 1692214 640

2. Θα χάσεις βάρος

Μειώνοντας την ποσότητα της ζάχαρης που καταναλώνεις κάθε μέρα, μειώνεις και τις λιγούρες! (κι όμως) Παράλληλα μειώνεις και την ποσότητα των καθημερινών θερμίδων που καταναλώνεις με συνέπεια να είναι πιο εύκολο να χάσεις και βάρος. Σίγουρα πάντως θα δεις διαφορά στους πόντους, αν όχι και σε κιλά.

3. Μειώνεις τον κίνδυνο να έχεις πρόβλημα με το ζάχαρό σου

Σίγουρα θα κάνεις καλό στην υγεία σου κόβοντας σταδιακά τη ζάχαρη από την καθημερινότητά σου ή μειώνοντάς την δραστικά. Η αυξημένη κατανάλωση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο ζάχαρο ή και να αυξήσει τον κίνδυνο για την εκδήλωση ακόμα και διαβήτη.

woman 2197947 640 copy

4. Θα βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου σου

Κι όμως η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προκαλεί ακόμα και αϋπνίες! Κι αυτό γιατί αυξάνει την ενέργεια με αποτέλεσμα να χάνεται η διάθεση για ύπνο. Χωρίς ζάχαρη ο ύπνος ομαλοποιείται και μαζί χάνεται και κάθε υποτονική διάθεση λόγω της έλλειψής του.

5. Βελτίωση της μνήμης σου

Η υπερβολική αύξηση της ζάχαρης στον οργανισμό «θολώνει» το μυαλό και επηρεάζει ακόμα και την μνήμη σου. Η μείωση της κατανάλωσης λοιπόν βοηθάει ακόμα και τη μνήμη σου να λειτουργεί καλύτερα. Δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις;