Τόσο καιρό πίνεις το ζεστό νερό με το λεμόνι ΛΑΘΟΣ

Ερμιόνη Σαρρή
Τόσο καιρό πίνεις το ζεστό νερό με το λεμόνι ΛΑΘΟΣ

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πίνεις το ζεστό ρόφημα λεμονιού;

«Κάθε πρωί πίνω μία κούπα ζεστό νερό με λεμόνι». Αυτήν την πρόταση την έχεις ακούσει από δεκάδες φίλες σου και φυσικά έχεις ακολουθήσει κάποια στιγμή της ζωής σου και εσύ αυτήν την τακτική. Νερό με λεμόνι πίνουμε οι περισσότερες κατά την περίοδο που θέλουμε να χάσουμε κιλά καθώς είναι αντιοξειδωτικό. Πολλοί όμως είναι και αυτοί που πίνουν το ρόφημα αυτό για λόγους ευεξίας.

Όποιος και αν είναι ο λόγος που τα πρωινά λες «cheers» κρατώντας την κούπα με το νερό και το λεμόνι, σίγουρα κάνεις το παρακάτω λάθος. Το ρόφημα αυτό θέλει ειδική προεργασία και ήρθε η ώρα να την μάθεις.

Από το προηγούμενο βράδυ πρέπει να γεμίζεις μία κατσαρόλα με νερό και να ρίχνεις μέσα 5 λεμόνια κομμένα στη μέση (και πολύ καλά πλυμένα). Έπειτα, τα αφήνεις να βράσουν για 4 λεπτά περίπου και τα κατεβάζεις από την φωτιά. Τέλος, βγάλε τα λεμόνια μέσα από το νερό και πιες το. Μπορείς το ρόφημα να το τοποθετήσεις σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι και να το καταναλώνεις κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Αυτό που διαφέρει, λοιπόν, σε σχέση με ό,τι έκανες ως τώρα είναι πως με το βράσιμο παίρνεις και όλα τα οφέλη που κρύβονται στην φλούδα και τον πολτό.

Διάβασε επίσης:

Νερό με λεμόνι: Πρέπει να το πίνουμε ή όχι; Τι ισχύει τελικά;