Είναι η Σαρακοστή η καλύτερη ευκαιρία για αποτοξίνωση;

Είναι η Σαρακοστή η καλύτερη ευκαιρία για αποτοξίνωση;

Αυτές οι 40 ημέρες θα έχουν πολλά φρούτα, λαχανικά, ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, δημητριακά, λαδερά, και φυσικά, όσπρια.

Διανύουμε ήδη την περίοδο της Σαρακοστής και αρκετοί από εμάς έχουν αποφασίσει να νηστέψουν. Η αλήθεια είναι πως σχέση μας με το κόκκινο κρέας είναι μια σχέση αγάπης και μίσους, αφού δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό, αλλά σε πολύ μεγάλη ποσότητα κινδυνεύουμε να αποκτήσουμε καρδιαγγειακά νοσήματα. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής, το κόκκινο κρέας θα πρέπει να είναι μέρος της διατροφής μας τουλάχιστον μία φορά κάθε 15 ημέρες, ενώ τα πουλερικά και τα ψάρια από μία και δύο φορές την εβδομάδα, αντίστοιχα.

Φέτος λοιπόν, καλό θα ήταν να εντάξουμε στους στόχους μας για τη χρονιά την αποτοξίνωση κάθε είδους τροφή που κάνει «κακό» στον οργανισμό μας. Εξάλλου, η βασική αρχή της νηστείας είναι η αποτοξίνωση από τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Έτσι, αυτές οι 40 ημέρες που ακολουθούν θα έχουν πολλά φρούτα, λαχανικά, ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, δημητριακά, λαδερά, και φυσικά, όσπρια.

Ο βασικότερος λόγος για να επιλέξει κάποιος τις ημέρες της Σαρακοστής να κάνει αποτοξίνωση από τις ζωικές τροφές, είναι η γενικότερη ευεξία του σώματος και του πνεύματος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το άγχος, η κληρονομικότητα, η κακή διατροφή και το κάπνισμα οδηγούν στην αύξηση τριγλυκερίδιων και χοληστερίνης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί το λίπος στο σώμα μας και ειδικά το κορεσμένο. Συνεπώς, μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή όπως είναι η μεσογειακή, ίσως να είναι η τέλεια ευκαιρία για να κάνουμε αποτοξίνωση.

Η συνέχεια στο sarakosti.gr