Ποιες είναι οι ιδανικές μέρες για να ξεκινήσεις δίαιτα;

Πατουχέα Μαριάννα
Ποιες είναι οι ιδανικές μέρες για να ξεκινήσεις δίαιτα;

Αν είσαι κι εσύ μια από τις γυναίκες που κάθε Δευτέρα ξεκινάνε δίαιτα –αχ- σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Για πολλές από εμάς, η έναρξη της φαντάζει βουνό που συνεχώς μεγαλώνει στη θέα των γευστικών και θερμιδικών πειρασμών που μας βομβαρδίζουν στο Instagram.

Όμως, δε μπορούμε να αμφισβητήσουμε την σημασία ενός υγιεινού τρόπου ζωής που διατηρεί την φόρμα μας και δημιουργεί συνθήκες ευεξίας.Πήρες την απόφαση να ξεκινήσεις δίαιτα. Πήρες, όμως, την απόφαση να ξεκινήσεις την σωστή μέρα; Έρευνες έχουν δείξει ότι δεν είναι όλες οι μέρες κατάλληλες για να αλλάξεις συνήθειες χρόνων. Υπάρχουν κάποιες μέρες που όντως κάνουν την διαφορά.

Μετά τα γενέθλιά σου

Αυτή η μοναδική για εσένα ημέρα είναι ιδανική για να γιορτάσεις, να ξεφαντώσεις και να ενδώσεις σε κάθε αγαπημένο σου πειρασμό. Η ακριβώς επόμενη, όμως, είναι κατάλληλη για να ξεκινήσεις τον αγώνα της διατροφής. Έχοντας δώσει την υπόσχεση στον εαυτό σου σβήνοντας την τούρτα σου, είναι πιο πιθανό να την κρατήσεις και εν τέλει, να πετύχεις όλα όσα θες.

Από Δευτέρα

Εντάξει, ξέρω τι σκέφτεσαι. Η Δευτέρα είναι η πιο κλισέ ημέρα για να πεις ότι θα ξεκινήσεις δίαιτα. Κι όμως, έχοντας περάσει ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο τα αποθέματα ενέργειας και δύναμης που απαιτεί το νέο σου ξεκίνημα είναι στα υψηλότερα δυνατά τους επίπεδα.

Μετά από μια μεγάλη αλλαγή

Έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί άνθρωποι παίρνουν την μεγάλη απόφαση της δίαιτας μετά από μια μετακόμιση, μια απόρριψη ή έναν χωρισμό. Έτσι, οι επόμενες αποφάσεις που παίρνουν είναι ιδιαίτερα συναισθηματικές κι όχι τόσο λογικές γεγονός που τις χαρακτηρίζει και μακροπρόθεσμες.

Η Πρωτοχρονιά

Κι αυτό κλισέ, το ξέρω, όμως οι αποφάσεις της χρονιάς, είναι πολύ πιθανότερο να κρατηθούν αφού είναι πιο εύκολο να στοχοποιήσεις κάτι που σου δίνει μπροστά περιθώριο μεγάλης χρονικής διάρκειας για να επιτύχεις τον στόχο σου χωρίς να ζοριστείς πολύ.

Τώρα, λοιπόν, ξέρεις. Κι αν το επιθυμείς επέλεξε να ξεκινήσεις αυτήν την αλλαγή στις συνήθειές σου μια από τις μέρες που σύμφωνα με τις έρευνες σου δίνουν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας.

Διάβασε επίσης:

Το βραδινό γεύμα της Kim Kardashian για μέση δαχτυλίδι

Τα 4 μυστικά των αδύνατων γυναικών που πρέπει να «κλέψεις»