Τι συμβαίνει στο σώμα σου μετά από μεγάλη κατανάλωση τηγανητών φαγητών
Όσα αγνοούσες μέχρι και σήμερα.
Η φετινή άνοιξη μας βρίσκει εντός του σπιτιού, με lockdown και περιορισμούς. Η εν εξελίξει πανδημία covid-19, συνεχίζει να πλήττει την χώρα μας με αποτέλεσμα να προστατευόμαστε καθημερινά όσο το δυνατόν περισσότερο. Η διατροφή είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες της συνολικής μας υγείας και συμβάλλει στη διατήρηση ενός γερού ανοσοποιητικού συστήματος.
Η χθεσινή ημέρα ήταν αρκετά πλούσια σε φαγητό αφού κάθε νοικοκυριό απόλαυσε τον καθιερωμένο τηγανητό μπακαλιάρο με μπόλικη σκορδαλιά. Η αλήθεια είναι πως όλοι μας (λίγο ή πολύ) καταναλώνουμε διάφορα αγαπημένα τηγανητά φαγητά όπως κοτόπουλο, τηγανητό ρύζι, noodles κ.ά. Ακόμη και αν δεν ακολουθείς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής είναι καλό να τα αποφεύγεις όσο γίνεται αφού είναι αρκετά επιβλαβή για τον οργανισμό.
Όταν τα τρόφιμα τηγανίζονται, γίνονται αυτομάτως πιο πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά. Το εξωτερικό μέρος του φαγητού χάνει νερό και απορροφά το λάδι, το οποίο συχνά περιέχει μεγάλη ποσότητα τρανς λιπαρών. Τα τρανς λιπαρά έχει αποδειχθεί εδώ και χρόνια ότι αυξάνουν την LDL χοληστερίνη (κακή χοληστερίνη).
Η συχνή κατανάλωση τηγανητών πιάτων μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα, υψηλή αρτηριακή πίεση και άμεση αύξηση βάρους. Μια λύση που θα κάνει τη διαφορά είναι η αγορά μιας φριτέζας αέρος. Εκεί θα μαγειρεύεις όλα τα αγαπημένα σου τρόφιμα χωρίς λάδι και θα τα απολαμβάνεις άφοβα στην πιο υγιεινή εκδοχή τους.
Δες επίσης: Μπακαλιάρος σκορδαλιά στο… μικροσκόπιο των διατροφολόγων
Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com