Μακαρόνια με μπρόκολο και σολωμό
ΕΥΑ ΣΕΦΕΡΛΗ
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε σολομό, που ομολογουμένως έχει έντονη γεύση, και μπρόκολο, που συνήθως το μισούν αλλά είναι γεμάτο βιταμίνες. Όσο για εσάς,θα την αγαπήσετε κυριολεκτικά, με την καρδιά σας.
Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο μακαρόνια
400γρ. φιλέτο σολομού
200γρ. μπρόκολο
λίγο σκόρδο λίγο άνηθο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 3% λιπαρά
1 λεμόνι
1 σφηνάκι βότκα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ξεχωρίστε τις άκρες από το μπρόκολο, πλύνετε τις, ρίξτε τις σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2-3 λεπτά, και στραγγίστε.
2. Κόψτε τον σολομό σε κομματάκια και σοτάρετε τον με λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο και το ξύσμα του λεμονιού.
3. Αλατίστε, σβήστε με την βότκα και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το μπρόκολο και τον άνηθο.
4. Αφήστε την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά, προσέχοντας να μη πάρει βράση.
5. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, για 11 λεπτά περίπου, και στραγγίστε τα. 6. Ανακατέψτε τα με την σάλτσα και σερβίρετε τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τυχερό Καρότσι κάθε 1 λεπτό, μόνο στα Carrefour!