Ένα δεντράκι θα μας σώσει

Ένα δεντράκι θα μας σώσει

Κάντε το μπρόκολο πρωταγωνιστή στη διατροφή σας.

Αν το αποφεύγετε για τη δυσάρεστη μυρωδιά του την ώρα που βράζει , ξανασκεφτείτε το. Αφενός είναι τόσα περισσότερα τα οφέλη του, που το θέμα της μυρωδιάς γίνεται μείζονος σημασίας (και ξεπερνιέται και με πρακτικούς τρόπους), αφετέρου δεν είναι ανάγκη να το βράσετε. Το μπρόκολο τρώγεται ωραιότατα και ωμό και στον ατμό, και μάλιστα αποφεύγοντας το βράσιμο που του στερεί το 60% περίπου, των θρεπτικών του συστατικών, επωφελείστε ακόμα περισσότερο.

Το μπρόκολο είναι σπουδαία πηγή μετάλλων, ιχνοστοιχείων και βιταμινών, όπως είναι το φολικό οξύ, οι βιταμίνες Α, C και του συμπλέγματος των βιταμινών Β.

Παρόλο που το 90% του όγκου του αποτελείτε από νερό, η προσφορά του στην υγεία μας είναι εντυπωσιακή. Βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στην πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου, στην καλή λειτουργία των νεφρών, στην εξόντωση του ελικοβακτηριδίου, στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού και σε πολλά άλλα ακόμα.

Βάλτε λοιπόν το δεντράκι στην ζωή σας, κι ας μην είναι μοσχομυρωδάτο.