Νέα προγράμματα γυμναστικής για να ξεκινήσεις φέτος τον Σεπτέμβριο!

Ερμιόνη Σαρρή
Νέα προγράμματα γυμναστικής για να ξεκινήσεις φέτος τον Σεπτέμβριο!

Βαριέσαι το τρέξιμο; Δεν μπορείς να κάνεις ούτε πέντε κάμψεις; Ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που ξεκινάνε γυμναστήριο κάθε Σεπτέμβριο, Ιανουάριο και Μάιο και εγκαταλείπουν από τον πρώτο μήνα; Συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές γυμναστικής για να μην τα παρατήσεις. Οι επιλογές πια είναι πάρα πολλές: Crossfit, Yoga, Tabata και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Σίγουρα θα βρεις κάτι που να σου ταιριάζει.

Για να χαλαρώσεις…

Στη γιόγκα δεν έχει σημασία να είσαι ο ταχύτερος ή ο δυνατότερος, αλλά να εξοικειωθείς με το σώμα σου και να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Θα ξεκινήσεις με απλές ασκήσεις, θα δώσεις βάση στις αναπνοές και στη συνέχεια θα ενδυναμώσεις το σώμα σου και θα αποκτήσεις αντοχές. Τα οφέλη της είναι πολλαπλά, τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα. Θα αποκτήσεις ευλυγισία, θα μάθεις να αναπνέεις και να στέκεσαι σωστά, θα απαλλαγείς από τους πόνους. Θα καταφέρεις να αυτοσυγκεντρώνεσαι, να διώχνεις τα προβλήματα, να χαλαρώνεις και σταδιακά θα αποκτήσεις καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου και θα νιώσεις απελευθερωμένος. Τα είδη είναι πολλά: Acro, Asthanga, Hatha, Hot, Power, Vinyasa …. Η φιλοσοφία σε όλα παραμένει η ίδια αλλά κάθε ένα ξεχωριστά έχει διαφορετικά οφέλη για τον οργανισμό. Η γιόγκα δεν είναι απλή γυμναστική, είναι τρόπος ζωής και μια μοναδική εμπειρία. Δοκίμασέ τη!




Για να αποκτήσεις τους πολυπόθητους κοιλιακούς…

Μια ακόμη τάση που έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια είναι το crossfit. Πρόκειται για μια σκληρή προπόνηση με εναλλαγές ασκήσεων. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα χάσεις το ενδιαφέρον σου καθώς το μάθημα δεν είναι ποτέ το ίδιο. Ο χρόνος τρέχει και εσύ πρέπει να καταφέρεις να ολοκληρώσεις ασκήσεις ισορροπίας, αντοχής, δύναμης, ταχύτητας και γενικότερα ένα πολύ μεγάλο εύρος ασκήσεων που θα βελτιώσουν τη φυσική σου κατάσταση. Μετά από μερικούς μήνες θα έχεις την αντοχή ενός δρομέα και τη δύναμη ενός body builder. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Θα κουραστείς, αλλά το crossfit είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις το πολυπόθητο six pack!




Για να κάψεις λίπος...

Tabata ή αλλιώς «η τετράλεπτη μαγική γυμναστική που καίει τα λίπη». Πρόκειται για την ιαπωνική μέθοδο που εμπνεύστηκε ο Ιzumi Tabata η οποία βασίζεται σε τετράλεπτες διαλειμματικές προπονήσεις. Κάνει το σώμα να δουλεύει σε υψηλές ταχύτητες και βοηθά τον οργανισμό να καίει λίπος μέχρι και 35 ώρες έπειτα από την ολοκλήρωσή της, καθώς ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Λέγεται πως έχει τα ίδια αποτελέσματα με μία ώρα αεροβικής άσκησης. Η βασική αρχή είναι 20’’ πολύ έντονη άσκηση και 10’’ ξεκούραση, και επαναλαμβάνεις για οκτώ σετ. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν καθίσματα, κάμψεις, άλματα, ασκήσεις με βάρη και burpees! Θα τα καταφέρεις;



Για να εκτονωθείς…

Ο χορός είναι μία από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις και οι επιλογές που έχεις είναι ατελείωτες: Zumba, σύγχρονο, swing, hip hop, salsa, latin, tango. Θα βοηθήσεις τον οργανισμό σου να κάνει καύσεις, χωρίς να καταλάβεις πότε πέρασε η ώρα. Θα λέγαμε ότι είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να ασκηθείς και να μη βαρεθείς τρέχοντας ασταμάτητα στο διάδρομο ή σηκώνοντας βάρη. Θα εκφραστείς και θα αποβάλλεις το στρες της καθημερινότητας.



Βέβαια, πάντα υπάρχει και το τρέξιμο. Ετοίμασε μια καλή playlist και ξεκίνα δυναμικά. Προσπάθησε να τρέχεις στη γειτονιά σου, να αλλάζεις διαδρομές και να αυξάνεις τις αποστάσεις κάθε φορά. Ξεπέρασε τα όριά σου. Αν ξεκινήσεις προετοιμασία από τώρα, τον Νοέμβριο θα είσαι έτοιμος να τρέξεις τον πρώτο σου Μαραθώνιο!