Θέλεις τέλειο και σμιλεμένο σώμα; Μάθε ποια είναι η κατάλληλη ώρα να γυμναστείς και εκμεταλλεύσου τη

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Θέλεις τέλειο και σμιλεμένο σώμα; Μάθε ποια είναι η κατάλληλη ώρα να γυμναστείς και εκμεταλλεύσου τη

Ξέχνα αυτά που ήξερες (και άκουγες). Οι ερωτευμένες με τον ύπνο μπορούν να πάρουν ανάσα ανακούφισης.

Πέρασε κιόλας το πρώτο μισό του Νοέμβρη και ούτε που το καταλάβαμε πάλι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχεις σχεδόν ένα μήνα ακόμη (πιάνουμε και λίγο Δεκέμβρη) μέχρι τα Χριστούγεννα για να φτιάξεις το σώμα που θέλεις.

Γιατί Χριστούγεννα ξέρεις τι σημαίνει. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και φαγητό –κυρίως- πολύ φαγητό. Πράγμα που σημαίνει 3 κιλά τουλάχιστον επιπλέον στη ζυγαριά σου. Οπότε γυμνάσου τώρα που προλαβαίνεις. Και ποια είναι η πιο κατάλληλη ώρα σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, εάν θέλεις να κάνεις γυμναστική;

Έρευνες λοιπόν, έδειξαν πως η καταλληλότερη ώρα για να κάνεις γυμναστική είναι το απόγευμα, καθώς το σώμα σου τότε λειτουργεί πολύ καλύτερα. Τι εννοούμε: το σώμα σου το πρωί δεν είναι τόσο έτοιμο να κάνει ασκήσεις, όσο είναι το απόγευμα.

3c01ce6e82cec0a420834a59900b2fd0

Οι μύες σου είναι πολύ σκληροί το πρωί
Ώρες αδράνειας σημαίνει ότι το πρωί δεν είναι και η πιο κατάλληλη ώρα για γυμναστική. Όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι οι μύες σου είναι αρκετά δύσκαμπτοι, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να κάνεις ένα πολύ καλό ζέσταμα, προκειμένου να ετοιμάσεις το σώμα σου για το γυμναστήριο. Ενώ από την άλλη πλευρά, στο τέλος της ημέρας η γενικότερη θερμόκρασία σου έχει αυξηθεί κι έτσι το σώμα σου είναι έτοιμο να δεχτεί οποιαδήποτε άσκηση.

Οι ασκήσεις σε βοηθούν να κοιμηθείς
Μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διαπίστωσε πως όσοι γυμνάζονται αργά το απόγευμα, τείνουν να κοιμούνται ήσυχοι μόλις 30 λεπτά μετά αφού κατέβουν από τον διάδρομο. Κι αυτό γιατί πέφτει η πίεση του αίματος και μειώνετι η ένταση στους μύες μετά το τρέξιμο.

Τα πνευμόνια σου λειτουργούν καλύτερα τη νύχτα
Το να αλλάξεις την ώρα που γυμνάζεσαι από πρωί σε βράδυ θα σε διευκόλυνε περισσότερο στο να αυξήσεις την ένταση της προπόνησης σου. Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε σε ιατρική εφημερίδα του εξωτερικού αποκάλυψε, πως η λειτουργία των πνευμόνων σου είναι 6% καλύτερη το απόγευμα, παρά το πρωί.

Το κατάλαβες λοιπόν, γυμναστική μόνο το βράδυ από εδώ και στο εξής.