Ένα τρικ των 40 δευτερολέπτων σε φέρνει όλο και πιο κοντά στο όνειρο για το ΑΠΟΛΥΤΟ κορμί

Ερμιόνη Σαρρή
Ένα τρικ των 40 δευτερολέπτων σε φέρνει όλο και πιο κοντά στο όνειρο για το ΑΠΟΛΥΤΟ κορμί

Εσύ που βαριέσαι τη γυμναστική, μας ευχαριστείς αργότερα!

Αν σου αρέσει να έχεις την ευεξία που σου προσδίδει η άσκηση αλλά δεν έχεις χρόνο ούτε να τρέχεις στα γυμναστήρια, ούτε να περπατάς καθημερινά, τότε η έρευνα αυτή είναι για σένα.

Το πανεπιστήμιο Στερλινγκ διαπίστωσε πως αν εντάξεις 2 σπριντ των 20 δευτερολέπτων ενδιάμεσα σε μια δεκάλεπτη πεζοπορία είναι αρκετά για να βελτιώσουν τις παρενέργειες της καθιστικής ζωή κάποιου κατά 12%.

Αν ακολουθείς αυτή την τακτική 3 φορές την εβδομάδα, θα δεις στο σώμα σου οφέλη σα να γυμνάζεται 120 λεπτά την εβδομάδα-που είναι και οι συστάσεις από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας. Μια χαρά την ένιωσες!

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να υπερβάλεις στα σπριντ. Δύο είναι υπέρ αρκετά αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο, καθώς το γλυκογόνο των μυών που χρησιμοποιείται σαν καύσιμο εξαντλείται και αντί για την αίσθηση ευεξίας, θα νιώσεις σύντομα κόπωση.

Έχε στο μυαλό σου όμως ότι πριν δοκιμάσεις τα σπριντ καλό είναι να έχεις κάνει ένα καλό ζέσταμα για να αποφύγεις τους τραυματισμούς και μην ξεχάσεις και μία καλή αποθεραπεία μετά την άσκηση.

Δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις και εμείς περιμένουμε τις εντυπώσεις σου.

Καρτσωνάκη Χριστίνα

Bsc, MscΚλινικη διαιτολογος διατροφολόγος

Μόνιμος συνεργάτης στο κέντρο χορού και ψυχολογίας dance your soul

kartsonakixristol@yahoo.gr

www.Danceyoursoul.gr